Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 30 Haziran 2016 - 16:43 Yorum: 0

Gazi Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Aytaç Üniversitenin Sorunlarını Değerlendirdi

Gazi Üniversitesi Rektör Adayı Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof.

Gazi Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Aytaç Üniversitenin Sorunlarını Değerlendirdi

Gazi Üniversitesi Rektör Adayı Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. A. Bülent Aytaç, "Eğer ben bu süreci tamamlarsam öğrencilerin, öğretim üyelerinin, çalışanların ve herkesin lehine olacak. İnsanlarla ve kurumlarla iyi geçinecek, olumlu olarak mutlaka üniversitenin birkaç adım daha ileri gitmesi için çaba sarfedeceğim" dedi.

Gazi Üniversitesi Rektör Adayı Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bülent Aytaç, Gazi Üniversitesi'nin sorunlarını ele alarak, yönetime gelirse neleri düzelteceğini anlattı. Prof. Dr. Aytaç, Gazi Üniversitesi'nin hem öğretim üyesi bakımından hem öğrenci sayısı bakımından Türkiye'nin en büyük üçüncü üniversitesi olduğunu hatırlatarak, "Son yıllarda üniversitemiz büyük oranda sahipsiz kaldı. Tıp Fakültesinin asansörü yok, hastalar, hasta yakınları, öğretim üyeleri ve bütün asistanlar bu şekilde çıkıyor. Aşağı yukarı 7 aydır 3 tane asansörü bitiremediler, o yüzden de böyle bir sıkıntımız oldu. Zaten üniversitemiz uzun zamandan beri sahipsiz olarak sadece ideolojik yapılanmayla kendisini götürüyor. Gelen rektör kendi siyasi yapısına uygun öğretim üyelerini kaliteye, niteliğe bakmaksızın sadece sayı olarak doldurarak aşırı derecede bir öğretim üyesi yığılmasına yol açılmıştır. Şu anda alt yapısı olmayan birçok yüksekokul ve fakülte bulunmaktadır" diye konuştu.

"450 KİŞİ ŞU ANDA KADRO BEKLİYOR DURUMDA"

"Son 2 yıldır da üniversitemizin yönetimi ile YÖK arasında problemler çıkınca üniversitemizde 2 yıldır öğretim üyeleri kadroya alınamamaktadır" diyen Prof. Dr. Aytaç şöyle devam etti:

"Yaklaşık olarak 450 tane öğretim üyesi, doçent veya profesörlük hakkı olduğu halde YÖK'ten kadro verilmediği için ve yönetimde buna karşılık üniversitenin önünü açmak için herhangi bir girişimde bulunmadığı için 450 kişi şu anda kadro bekliyor durumda. Aynı zamanda üniversitemizin en büyük sorunlarından biri fiziki yapı sorunu, üst üste binalar yapılıyor, öğrencilerin veya çalışanların nefes alacakları yer kalmadı. Aynı bina içerisinde birden fazla fakülte bulunmaktadır. En büyük sorunlarımızdan biri de burada sosyal alanların son derece az olması. Hiçbir zaman bir kampüs alanı olmadığı için de öğretim üyeleri ve öğrencilerin birlikte vakit geçirecekleri hiçbir alan bulunmamaktadır."

"EN BÜYÜK SORUNUMUZ İDEOLOJİK YAPILANMAYI KIRMAK"

En büyük sorunun ideolojik yapılanma olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Aytaç, "Bu ideolojik yapılanma sadece bu dönem değil daha önceki dönemlerde de hangi rektör geldiyse, hangi fikre hizmet edecekse o fikre uygun olan öğretim üyeleri doldurdular üniversiteye. Bunun sonucu olarakta şu anda 2 binin üzerinde öğretim üyesi var. Bazı yerlerde çok ihtiyaç olduğu halde bazı yerlerde hiç ihtiyaç yok ama sayı fazlalığı bulunmaktadır. Bunları bu şekilde mutlaka halletmemiz gerekiyor ve niteliği, kaliteyi yükseltecek tedbirler almamız gerekir. Burası bir parti koruma merkezi veya il başkanlığı değil, tabii mutlaka akademik seviyesi yüksek olan öğretim üyelerini almak gerekiyor. Dolayısıyla öğrencilerin, öğretim üyelerinin rahat edebileceği, hiçbir kavganın olmayacağı, rahat çalışabileceği bir ortam hazırlamak gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"BU SÜRECİ TAMAMLARSAM HERKESİN LEHİNE OLACAK"

"Tabii en önemli şeylerden biri de eğer böyle bir göreve talipseniz mutlaka YÖK ile ilgili kuruluşlarla aranızı mutlaka iyi tutmanız gerekiyor, aksi halde üniversite bu işten çok kaybediyor" diyen Prof. Dr. Aytaç, "Üniversitede olması gereken hiçbir şey olamıyor. Onun için eğer ben bu süreci tamamlarsam öğrencilerin, öğretim üyelerinin, çalışanların ve herkesin lehine olacak. İnsanlarla ve kurumlarla iyi geçinecek, olumlu olarak mutlaka üniversitenin birkaç adım daha ileri gitmesi için çaba sarfedeceğim" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber