Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 13 Mayıs 2016 - 17:53 Yorum: 0

Gazi Üniversitesi’nden "Birinci Genç Düşünürler Sempozyumu"

Gazi Üniversitesi Vakfı Özel Okulları öğrencileri, Türkiye'de ilk kez "Gençliğin Gözünden: Sorunlarımız ve Çözümlerimiz" temalı sempozyum düzenledi.

Gazi Üniversitesi’nden 'Birinci Genç Düşünürler Sempozyumu'

Gazi Üniversitesi Vakfı Özel Okulları öğrencileri, Türkiye'de ilk kez "Gençliğin Gözünden: Sorunlarımız ve Çözümlerimiz" temalı sempozyum düzenledi. Özel Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri belirledikleri toplumsal konularda anketler ve röportajlar yaparak, akademik makaleleri tarayarak birer bildirge hazırladılar. Hazırlanan bildirgeler öğrenciler tarafından sunuldu.

Gazi Üniversitesi Vakfı Özel Anadolu ve Fen Lisesi tarafından 1'inci Genç Düşünürler Sempozyumu düzenlendi. "Gençliğin Gözünden: Sorunlarımız ve Çözümlerimiz" temalı sempozyumda yetişkinleri de ilgilendiren ve ortak bir paydada buluşulması gereken toplumsal konulara yönelik gerçekleştirilen çalışmaların sunumları yapıldı. Gazi Üniversitesi Mimar Kemaleddin Salonu'nda düzenlenen sempozyumda manipülasyonun yıkıcı psikolojik boyutu ve bundan nasıl korunabileceği, sanal dünyanın insanı bağımlıya dönüştüren hali ve bunun tedavisi, aile ve çevreden ötürü yapılan hedef sapmaları ve sonuçları, kuşaklar arasındaki uçurum ve oradan nasıl güvenle dönülebileceği, işsizliğin ülkemizdeki öğrenilmiş çaresizliğinden kurtulma yolları, zamanın nasıl etkili yönetilebileceği, sağlıklı beslenmek için neler yapılabileceği konuları işlendi.

Sunumları yapılan yedi başlıkta öğrenciler gruplar halinde anket ve röportajlar gerçekleştirerek, akademik makaleleri taradılar. Hazırlanan her bir bildirge sunuma hazır hale getirilerek, her grup içerisinden birer konuşmacı, bildirgelerini sunarak katılımcılarla paylaştı. Sunumların ardından dinleyicilerin sordukları sorular konuşmacı öğrenciler tarafından, kendi bakış açılarıyla cevaplandırıldı. Sempozyum sonunda grup konuşmacılarına, grup üyelerine ve danışman öğretmenlere Gazi Üniversitesi Vakfı Özel Okulları idarecileri tarafından katılım ve teşekkür belgeleri verildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber