Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 01 Eylül 2016 - 12:33 Yorum: 0

Gaziantep adli yıl açılışı gerçekleşti

Gaziantep'te 2016-2017 adli yıl açılışı Atatürk anıtına çelenk bırakılmasıyla gerçekleşti.

Gaziantep adli yıl açılışı gerçekleşti

Gaziantep'te 2016-2017 adli yıl açılışı Atatürk anıtına çelenk bırakılmasıyla gerçekleşti.

Atatürk anıtına çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'ndan sonra hukukçular ve avukatlar basın açıklaması için adliyeye gitti. Demokrasi Meydanı'nda gerçekleşen törene Cumhuriyet Başsavcı Vekili Sami Çete, Adalet Komisyon Başkanı Fatih Birkan Güneri, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yalçın, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Yusuf Kaya, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Yüksel Navdar, Gaziantep Baro Başkan Vekili İskender Kahraman ve çok sayıda avukat katıldı.

Gaziantep Baro Başkan Vekili İskender Kahraman, 15 Temmuz darbe girişimini yapanların bir an önce cezalandırılması gerektiğine dikkat çekerek, "20 Temmuz 2016 itibariyle başlayan adli tatil dün itibariyle son bulmuş olup, yeni adli yılımız başlamıştır. Hepimizin bildiği üzere, 15 Temmuz gecesi ülkemizin birliğine bütünlüğüne ve demokrasimize karşı hain bir saldırı yaşadık. Ülkemiz o gece siyahın en koyu tonunu yüreğinde hissetmiş, ancak hiçbir ayrım yapmaksızın tüm vatandaşlarımızın iradesi ve tüm devlet mekanizmasını güçlü müdahalesi ile en az zararla atlatılmıştır. Bu süreçten sonra, bu darbe girişimine karşı soruşturma başlatılmış ve hala da bu soruşturmalar devam etmektedir. Dileğimiz darbe teşebbüsü ve tüm bağlantılarının etkin ve adil soruşturma yöntemleriyle tespit edilmesi ve sorumluların hak ettikleri cezaya çarptırılmasıdır. Tüm yargılama sürecinde yapılan işlemlerin, yargı ciddiyeti içinde ve hukuk kuralları dışına çıkmadan yapılması oluşan milli birlik ve beraberlik olgusunu pekiştirecektir. Avukatlık mesleğinin ekonomik ve sosyal olarak icrası her geçen gün zorlaşmaktadır. Bunda şüphesiz en büyük neden ülkemizde bulunan ve açılmaya devam eden hukuk fakültesi sayısıdır. Bu şekilde devam edilmesi halinde, savunma mesleği için ileride telafisi mümkün olmayan sorunlar baş gösterecektir. Bu sorunun ortadan kaldırılması için, yegane yol avukatlık mesleğine kabul eden bir ölçü olması ve ülkemiz şartları dikkate alındığında, ciddi bir yazılı sınavın elzem olduğu düşüncesindeyiz. Yeni yıl adli yıl dönemi için, aradaki zaman kaybının ve hak arama hürriyetinin daha fazla sürünceme de kalmaması için gerekli atamaların ve yetkilendirmelerin bir an önce yapılması, temennimiz olması dışında, bir zorunluluk haline gelmiştir. Yeni Adli yılımızın tüm hukuk ve camiamıza hayırlı uğurlu olmasını diliyor katılımınız için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber