Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 19 Eylül 2016 - 16:24 Yorum: 0

Gaziantep Büyükşehir’den eğitime destek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, eğitime destek vermeye devam ediyor.

Gaziantep Büyükşehir’den  eğitime destek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, eğitime destek vermeye devam ediyor.

Öğrencilerin iyi bir eğitim alması için her türlü desteği vermeye çalışan Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (GASMEK) bünyesinde YGS-LYS ve TEOG öğrencileri yönelik eğitimler veriyor.

Özellikle dezavantajlı bölgelerdeki öğrencilerin başarılı olması için verilen YGS-LYS ve TEOG dersleri kapsamında yaklaşık 9 ay ücretsiz etüt programları yapılıyor.

Öte yandan bu yıl GASMEK'te eğitim gören öğrenciler YGS-LYS ve TEOG sınavlarında önemli bir başarı elde ederek, tıp, hukuk, eğitim, sağlık, fen ve edebiyat, iktisadi idari bilimler fakültesi ile eczacılık, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, mimarlık, psikoloji, mühendislik, ilahiyat gibi bölümlere yerleşti.

Ayrıca Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'na bağlı Sosyal Yardım Merkezi'de öğrencilere okul kıyafeti ve kırtasiye malzemesi dağıttı.

Okulların bakım ve onarım çalışmaları yapıldı

Bu arada Büyükşehir Belediyesi, 2016-2017 eğitim ve öğretim dönemi başlamadan önce merkez, ilçe ve köylerdeki okullar ile spor salonlarının tadilat ve onarım çalışmalarını yaptı.

Tadilat ve onarımlar kapsamında yaklaşık 309 okulda Atatürk köşesi yapılarak, okulların içi ve dışı boyandı, kilit taşı döşendi, yolları asfaltlandı, yıkık duvarlar ve kaldırımları yeniden yapıldı.

Öte yandan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, okulların tadilat ve onarım çalışmalarını yerinde incelemişti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber