Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Teknoloji 20 Kasım 2018 - 18:36 Yorum: 0

GAZİANTEP HABERLERDE AMAÇ

Haber üretiminin tüm aşamalarında amacı en iyi şekilde aktaran

GAZİANTEP HABERLERDE AMAÇ

Haber üretiminin tüm aşamalarında amacı en iyi şekilde aktaran sorgulamalarında kitlelerine faydalı olacak konuları her daim öncelikli olarak ele almaktadır. Aktardığı bilgilerde her zaman ve mümkün olan en nesnel olan haberlerin aktarımında bulunarak haberin amacından hiçbir şekilde sapma göstermemektedir. Ayrıca yayınlanan haberlerde iletişimin bütününde bir ikna etme boyutu kullanarak okurlarının öğrenmesi ve bilmesi gereken hususları bilinçli şekilde aktarır.

 

Yeni medya kavramı çerçevesinde yeni iletişim teknolojileri ile ilişkili sosyal ilişkileri, iletişim becerilerini arttıran araçları her daim önemli bir amaç doğrusunda kullanan Gaziantep haberlerGazianteplileri ve ülkemizi en iyi şekilde bilgilendirmektedir. Bu doğrultuda yeni medya kavramına da biraz açıklık getirmekte fayda görülmektedir.

 

İnsan hayatına yeni medya kavramının girmesiyle ve onun sunduğu imkanlarlabirlikte sosyal yaşam farklılaşmıştır. Yeni medya ile iletişim biçimleri ve medya tüketim alışkanlıklarında önemli derecede değişimler olmuş ve birebir sosyal hayatta hissedilmiştir. Küresel düzenin iletişim mecrası olarak özellikle internet, bu gelişmelerin en üst sırasına oturmuş ve yeni dünya düzeninin yeni kamusal alanı olarak görülmeye başlanarak her alanda kullanımı yaygınlaşmıştır.

 

Okur içinyeni medya gazeteciliği özellikle çok önemli avantajları beraberinde getirerek geleneksel yöntemlerden ayrışmayı sağlamıştır.İnternet ya da dijital gazetecilik ile birlikte geleneksel gazetecilikte pasif hale düşmüştür denilebilir. Ayrıca internet gazetesiyle okurlar çok daha aktif bir konuma geçmiş durumdadır.

 

Okurlar aynı zamanda gazeteler için de önemli bir görev üstlenmişlerdir. Günümüzde her okur aynı zamanda gazeteciler için birer haber kaynağı haline gelmiştir. Okurlar adeta birer muhabir gibi okudukları gazetelere haber yollamaktadırlar. Bireyselleşmenin de etkisiyle okuyucu istediği haberi kendi seçmekte, bunun farkına varan medya kuruluşları da okuyucuya istediği haberi sunabilmektedir.

 

Bunun için de sayısal temelli yeni medya teknolojilerinden yararlanmaktadırlar.Haber üretim sürecinde iletişim teknolojilerinin oluşturduğu değişikliklerle, geleneksel medyada alıcı konumundaki kitlenin yeni medyada yönelişi adeta bir kopuş sürecini yansıtmıştır. Bu durumda haber sürecinin geçirdiği dönüşüm bir aktif bir kullanıcı boyutuna da dönüşmüştür. Bilişim teknolojilerindeki gelişmelerin ürünü olan yeni medya teknolojilerinin haber üretim süreci bağlamında kaynak ve alıcı boyutunda gerçekleştirdiği dönüşümün herkes farkına varmalıdır.

 

Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber