Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 27 Ağustos 2014 - 12:28 Yorum: 0

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde nüfus artıyor

Yüz ölçümü ve tür bakımından Türkiye'de ilk, Avrupa'da ikinci, dünyada dördüncü konumda bulunan bahçede, son 3 ayda bin civarında yavru doğdu

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde nüfus artıyor

GAZİANTEP (AA) - Bünyesinde 300 türde 7 binden fazla hayvan barındıran Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde, son 3 ayda bin civarında yavru dünyaya geldi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından 2001'de hizmete açılan hayvanat bahçesi, yüz ölçümü ve tür bakımından Türkiye'de ilk, Avrupa'da ikinci, dünyada dördüncü konumda bulunuyor. Yurt içi ve dışından ilgi gören bahçe, turistlerin uğrak mekanları arasında yer alıyor.

Son dönemde nüfus artışının yaşandığı bahçedeki her bölümde göze çarpan yavrular, ziyaretçilere keyifli vakit geçirme olanağı sağlıyor.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Özgül Keretli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 milyon metrekare alanda kurulu bahçenin, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in katkılarıyla her geçen gün geliştiğini söyledi.

- "Nüfus patlaması yaşıyoruz"

Hayvanat bahçesi sakinlerinin bulundukları ortama adapte olduğunu ifade eden Keretli, şöyle konuştu:

"Bahçemizdeki doğurganlık oranı çok arttı, adeta nüfus patlaması yaşıyoruz. Doğurganlık oranı en yüksek hayvanat bahçesiyiz. Son 3 ay içerisinde bin civarında yavru dünyaya geldi. Geçen yıllarda 300 ila 400 arasında yavru alırken bu seneki artış, doğru yolda olduğumuzu gösteriyor."

Keretli, eşli türlerin neredeyse tamamından yavru aldıklarını, en çok ceylan, geyik, karaca, lama, aslan, kaplan, zebra, deve, at, maymun ve kuşların doğum yaptığını kaydetti.

Büyük bir alana sahip olduklarını vurgulayan Keretli, "Hayvan sayımızı artırıp, ziyaretçilerimize seyir keyfi yüksek bir ortam oluşturmak istiyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber