Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 24 Haziran 2016 - 16:44 Yorum: 0

Gaziantep Kanuni Sultan Süleyman Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nden "Yetep - Yetişkin Praktik Beceriler" Projesi

Kanuni Sultan Süleyman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı'nın finanse ettiği "YETEP-Yetişkin...

Gaziantep Kanuni Sultan Süleyman Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 'Yetep - Yetişkin Praktik Beceriler' Projesi

Kanuni Sultan Süleyman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı'nın finanse ettiği "YETEP-Yetişkin Eğitiminde Pratik Beceriler" isimli ERASMUS+ projesi hizmet içi eğitim faaliyetleri tamamlandı.

Kanuni Sultan Süleyman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Mehmet Suat Güzel, okul öğretmenleri Hüseyin Murat Niğdelioğlu ve farklı ortak kurumlardan 9 kişinin Prag'da eğitimlere katıldığını ifade etti.

Kanuni Sultan Süleyman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerinin hazırlamış olduğu "YETEP - Yetişkin Eğitiminde Pratik Beceriler" isimli ERASMUS+ projesi kapsamında ilk olarak 25 Nisan, 06 Mayıs 2016 tarihlerinde Çek Cumhuriyeti'nin Prag şehrinde Avrupa Birliği Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı'nın finanse ettiği Erasmus+ kapsamındaki hizmet içi eğitim faaliyetlerine katılarak, proje kapsamında sürdürülen eğitim faaliyetlerini başarı ile tamamladılar. Kanuni Sultan Süleyman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Mehmet Suat Güzel, konu ile ilgili olarak projenin amacı ve önemine dikkat çekerek, "Avrupa 2020 stratejileri arasında yer aldığı üzere hayat boyu öğrenme ve eğitimde sistemsel reformların teşviki bizim kurumumuz için de oldukça önemli. Temel ihtiyacımız bilgi 21. Yüzyıl becerilerini kullanıp, gelişimini takip edebilen personel yetkinliğine zaman içinde kavuşmaktır. Kurum içinde iyi uygulamalar oluşturmak ve bunların yaygınlaşmasını sağlamak kurumumuza daha modern ve profesyonel bir atmosfer sağlayacaktır. Pratik fikirler ile yetişkin egitimini birleştirebilen, keyifli ve kalıcı öğrenmeyi sağlayabilen, teknolojiyi doğru ve yerinde kullanmaya teşvik eden ve öğretebilen, klasik yöntemler yerine yenilikçi yöntemlere doğru adım atan öğretmenler bizim için çok değerlidir. Bu nedenle kalite geliştirme ve uluslararasılaşma bağlamında bu proje kurumumuz için oldukça değerliydi" ifadelerini kullandı.

Projenin okulları için bir ilk olduğuna dikkat çeken Meslek Öğretmenlerinden Hüseyin Murat Niğdelioğlu, "Okulumuz için bir ilk olan bu proje kapsamında yapılan etkinlikler sayesinde öğretmenlerimiz Erasmus+ Projesi yazma, yenilikçi öğretim teknolojilerini tanıma ve derslerde etkin kullanma gibi alanlarda eğitimler aldılar. Yetişkin eğitimi alanındaki yenilikleri takip edebilmek adına yapılan bu proje kurumumuz için oldukça önemliydi. Dezavantajlı gibi görünen bir çevrede yer alan ve "farklılık zenginliktir" anlayışı ile yola devam eden kurumumuzda, öğretmenlerimizin var olan kapasiteyi daha etkin kullanmaya ihtiyaç duydukları ve yeni yetişkin eğitimi yöntem ve teknikleri üreterek bunları derslerinde de etkin kullanmak istedikleri gözlemlendiği için ortaya çıkan proje fikri bu şekilde güzel sonuçlandı. Bu ve buna benzer projelerle çağı yakalamak için çalışmaya devam edeceğiz" diyerek, eğitim faaliyetlerine katılan öğretmenleri kutladı.

Gaziantep Kanuni Sultan Süleyman Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nden "Yetep - Yetişkin Praktik Beceriler" Projesi

Gaziantep Kanuni Sultan Süleyman Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nden "Yetep - Yetişkin Praktik Beceriler" Projesi

Gaziantep Kanuni Sultan Süleyman Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nden "Yetep - Yetişkin Praktik Beceriler" Projesi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber