Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 09 Ekim 2014 - 22:53 Yorum: 0

Gaziantep karıştı! 3 ölü var...

Gaziantep'te 2 farklı mahalledeki Kobani eylemlerinde karşıt görüşlü gruplar arasında meydana gelen çatışmada 3 kişi hayatını kaybetti.

Gaziantep karıştı! 3 ölü var...

Gaziantep'te, IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarını protesto etme bahanesiyle kentin çeşitli semtlerinde toplanarak korsan gösteri yapan gruplar ile karşıt görüşlü kişiler arasında silahlı çatışma çıktı. Çöp konteynırlarını devirip lastik yakarak polise taş, birbirlerine ise döner bıçağı, pala, taş, sopa ve tüfeklerle saldıran gruplara biber gazı ve basınçlı suyla müdahale edildi. DBP İlçe Başkanlığı'nın ateşe verildiği olaylarda 1'i polis 11 kişi; taş, sopa, bıçak ve tüfeklerden çıkan saçmalarla yaralandı. Akşam saatlerinden itibaren Güzelvadi, Vatan, Barak, Akdere, Aydınlar, Mevlana ve Göllüce Mahalleleri'nde toplanan gruplar, çöp konteynırlarını devirip lastiklerle ateş yaktı. Yolları barikatlarla kapatıp iş yerleri ile araçların camlarını kırarak zarar veren, polislerin dağılmaları yönündeki uyarılarına havai fişek, taş ve molotof kokteyli atan gruplara, TOMA'lardan biber gazıyla basınçlı su sıkıldı.

Olaylarda tüfek kullanan gruptakiler, zırhlı bir polis aracının camına ateş etti. Camına 2 mermi isabet eden zırhlı araç kullanılmaz hale geldi.

KARAKOL ÖNÜNDE HAVAYA ATEŞ ETTİLER

Barak Mahallesi'nde korsan gösteri düzenleyen grup ile karşıt görüşlü kişiler arasında silahlı çatışma çıktı. 25 Aralık Polis Merkezi önünde toplanarak Türk bayrağı açan başka bir grup, polislerin iknası sonucu gösteriye son verdi. Sopa, pala ve döner bıçakları taşıyan gruptakiler, tüfeklerle havaya rast gele ateş açarak dağıldı.

DBP İLÇE BAŞKANLIĞI BİNASI YAKILDI

Polisin müdahalesi sonucu ara sokaklara dağılan gruplardan bazıları, tekbirlerle Sadıklar Caddesi'nde bulunan DBP Şahinbey İlçe Başkanlığı'na yürüdü. Burada bir süre eylem yapan gruptakiler, parti binasını ateşe verdi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye tarafından binadaki yangın, müdahaleyle kontrol altına alındı. Parti önünde yeniden karşılayan karşıt görüşlü gruplar, birbirlerine pala, döner bıçağı, sopa, taş ve tüfeklerle saldırdı. Polisin uyarılarına rağmen çatışan gruplara, biber gazı ve basınçlı suyla müdahale edildi. Çıkan olaylarda 1'i polis memuru 11 kişi; saçma, bıçak ve taşlarla yaralandı. Yaralı 11 kişi, ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere götürüldü. Yoğun güvenlik önleminin alındığı kentte olaylara karışan 6 kişi gözaltına alındı.

Acil servislerde tedaviye alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Olayların halen devam ettiği mahallelerde güvenlik önlemleri arttırıldı.

Haber Kaynağı:
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber