Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 27 Mart 2015 - 15:18 Yorum: 0

Gaziantep Kent Konseyi 5. Olağan Birleşimi

GAZİANTEP (AA) -  Gaziantep Kent Konseyi 5. Olağan Birleşimi Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliklerinde gerçekleştirildi.Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Mehmet Aslan başkanlığında gerçekleştirilen,...

Gaziantep Kent Konseyi 5. Olağan Birleşimi

GAZİANTEP (AA) -  Gaziantep Kent Konseyi 5. Olağan Birleşimi Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliklerinde gerçekleştirildi.

Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Mehmet Aslan başkanlığında gerçekleştirilen, Kent Konseyi 5. Olağan Birleşimi’nde çevre ve imar konuları masaya yatırıldı.

Vali Ali Yerlikaya, buradaki konuşmasında, kentin yoğun göç aldığına vurgu yaparak kentte yapılması gerekenler konusunda görüş ve önerilerini aktardı.

Gaziantep'in en önemli sorunlarından birinin eğitimin olduğunu ifade ederek bunun da kent konseyinde masaya yatırılmasını isteyen Yerlikaya, "Derslik açısından Türkiye’nin en sıkıntılı vilayetiyiz. Gaziantep’in dışında arsa sıkıntısı çekmememiz gerekiyor. 1 milyon 600 bin okul yapılması için para var ama okul yapamıyoruz. Bunu haziran ayında tek tek anlatacağız. Hep beraber ne yapabilirizi konuşacağız. Planlarımız içinde her şeyi ve eğitimi de düşüneceğiz. Eğitim alanlarını fazla fazla ayırmamız gerekiyor" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise belediye olarak yapılacak çalışmalarda, dile getirilen görüş, öneri ve talepleri dikkate alacaklarını söyledi.

Demokratik bir yönetim anlayışı benimsediklerini ve bu yüzden bütün fikirlere saygı gösterebildiklerini ifade eden Şahin, "Biz bu bakımdan büyükşehir belediye başkanlığı olarak doğru fikir kimden gelirse nasıl yaparız anlayışıyla bu şehri yönetmeye çalışıyoruz. Hesap verebilirliği bu makamın en önemli noktası olarak görüyorum. Yapılması gereken ne varsa doğru yapılması üzere çalışıyoruz" dedi.

Gerekli kamulaştırmaları yaparak kent genelindeki spor alanları oluşturmak istediklerini vurgulayan Şahin, 2 milyon metrekareyi yeşil alan yapmak için harekete geçtiklerini kaydetti.

Son dönemlerde Kırkayak Parkı ile ilgili yapılan eleştirileri hatırlatan Şahin, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kırkayak Parkında yanlış yaptıysak ve bu konuda çok daha hassas olmamız gerekiyorsa arkadaşlarımızı bu konuda uyarırız. Ayrıca geldiğimiz günden beri en büyük gücümüz katılımcılık. Bir meydan projesi dediğimiz şehrin tamamını ilgilendiren bir şeydir. En güzel meydanı bu şehre kazandırmaya çalışacağız. Buradaki bütün önerileri çok kıymetli buluyorum. Kentsel tasarımcılarla çalışarak kimlikli bir meydan yapmaya çalışacağız. Yapılan her dokuyu nasıl canlandıracağımızı tek tek hesaplıyoruz. Eskisaray Caddesi ve Gazi Muhtar’da esnafı on defa topladım. Çok hassas çalışıyoruz. 120 milyon liralık gelir elde edilecek bir noktayı bir meydana dönüştürme noktasına geldik."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber