Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 02 Nisan 2015 - 17:43 Yorum: 0

"Gaziantep Şehir Kimliği Çalıştayı"

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Danışmanı Acar:- "Şehirlerimizin her birisi, eğer batılıların elinde olsaydı, her birinden onlarca, belki yüzlerce marka üretebilecekleri değerde hazineler barındırıyor"

'Gaziantep Şehir Kimliği Çalıştayı'

GAZİANTEP (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin "Gelecek Vizyonumuzu Birlikte Belirleyelim" sloganıyla başlattığı "Gaziantep Şehir Kimliği Çalıştayı"nın tanıtım toplantısı yapıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakan Danışmanı İbrahim Acar, Gaziantep Ticaret Odası'nda düzenlenen toplantıda, şehirlerin bugünü ve yarınlarını bir arada düşünerek yeni vizyonların belirlenmesi amacıyla Ordu'dan başlattıkları toplantıların 18.'sini Gaziantep'te düzenlediklerini belirtti.

Çalıştayların sonuç raporunu ilgili kurum ve kuruluşlara ulaştırdıklarını ifade eden Acar, şunları söyledi:

"Şehirlerimizin her birisi, eğer batılıların elinde olsaydı her birinden onlarca, belki yüzlerce marka üretebilecekleri değerde hazineler barındırıyor. Biz ise zengin hazinelerin yoksul bekçileri gibi bu önemli hazinelerin ne kendi insanımız farkına varabilmiş ne de bunların diğer insanların istifadesine sunabilme konusunda çalışma yapmış değiliz. Gezdiğimiz, gördüğümüz Anadolu'da farkına varıyoruz ki açık hava müzesi gibi çok fazla hazine barındırıyor. Bu hazineleri korumalıyız."

Şehirlerin de korunarak gelecek nesillere iftiharla devredilebilecek hazineler olduğuna dikkati çeken Acar, bu konuda gelecek nesillerin hayırla yadettiği çalışmalar yapılması gerektiğini vurguladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de Gaziantep'in geçmişine sahip çıkan bir medeniyet ve üretim şehri olduğunu kaydetti.

Gaziantep kimliğini geleceğe taşımak için çaba gösterdiklerini aktaran Şahin, "Şehir insanın, insan da şehrin aynasıdır. Bu şehrin kimliğini saptırmadan, çocuklarımıza anlatarak, yaşatarak, özümseterek geleceğe taşıyacağız" diye konuştu.

Anadolu'daki zenginliğin kimliğe dönüştürülerek geleceğe taşınması gerektiğini dile getiren Şahin, Gaziantep'te de bu anlamda bir panoramik müze oluşturmaya çalıştıklarını anlattı.

Şahin, çalıştayın sonuçlarının kendisi için yol gösterici olacağını belirtti.

Vali Ali Yerlikaya ise her şehrin gelecekteki kimliğinin şimdiden tasarlanmasının önemine vurgu yaptı.

Çalıştayın iyi bir fırsat olduğunu ve verimli bir şekilde kullanılması gerektiğini belirten Yerlikaya, "Gördüğümüzü en güzel şekilde evrağa aksettirelim" tavsiyesinde bulundu.

Türkiye'nin uzun vadede geleceğe yönelik önemli hedefleri bulunduğuna dikkati çeken Yerlikaya, şöyle konuştu:

"Bizim için manevi değere sahip bu hedeflerle, şehir kimliğini tasarlamamız lazım. Bugün 6 bin yıllık tarihi mirasın üzerinde yaşıyoruz. 2023, 2050 ve 2071'de de bu kadim, gazi şehrimizin durumunu şimdiden düşünmemiz lazım."

GAÜN TÖMER Başkanı Mustafa Gültekin de Gaziantep'in kendi kültürünü koruyan önemli kentlerden biri olduğunu bildirdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber