Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mart 2015 - 15:43 Yorum: 0

Gaziantep "yeşillenecek"

GAZİANTEP (AA) - Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Gaziantep Orman İşletme Müdürlüğü işbirliğiyle toplum yararına programlardan faydalanmak üzere bin 500 kişilik istihdam...

Gaziantep 'yeşillenecek'

GAZİANTEP (AA) - Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Gaziantep Orman İşletme Müdürlüğü işbirliğiyle toplum yararına programlardan faydalanmak üzere bin 500 kişilik istihdam projesi hayata geçirilecek.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, projede öncelikli olarak ağaçlandırma, erozyon kontrolü ve rehabilitasyon çalışmaları yapılacak.

Bin 418 hektar tesis için çalışma ve 4 bin 716 hektar bakım için çalışma planlaması yapılan projede 600 bin fidan üretimi hedefleniyor. 2 ayı ağaç dikimi, 4 ayı ise bakım işleri için olmak üzere projenin 6 ayda tamamlanmasının ön gürüldüğü belirtildi.

Çalıştırılacak olan bin 500 kişinin il geneline sayısal olarak dağıtılması ve Gaziantep Orman İşletme Müdürlüğünün il veya bölge Müdürlüklerine ait alanların bulunduğu merkezlerde ikamet edenlerin tercih edilecekleri gibi kriterler ele alınacak. Böylece hem istihdamda hem de yapılacak projenin detayında belirtilen faaliyetlerde daha fazla verim alınacak.

Projenin hayat geçirilmesiyle işsizliğin giderilmesi, istihdamın sağlanması ve kamu bilincinin oluşması hedeflenirken, proje yararlanıcılarının İŞKUR bütçesinden 6 ay boyunca alacakları ücret ve sosyal güvenlik giderleri karşılanarak ailelerine ve  bütçelerine katkıda bulunmaları sağlanacak.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber