Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 24 Haziran 2016 - 16:58 Yorum: 0

Gaziantep’in Günlüğü Çıktı

Gaziantep'in 44 yıllık tarihe şahitlik eden bir yerel gazete tarafından Gaziantep Günlüğü adıyla bir kitap yayınlandı.

Gaziantep’in Günlüğü Çıktı

Gaziantep'in 44 yıllık tarihe şahitlik eden bir yerel gazete tarafından Gaziantep Günlüğü adıyla bir kitap yayınlandı.

Gaziantep'te 1792 yılında yayın hayatına başlayan Ekspres Gazetesi, tanıklık ettiği 44 yıllın günlüğünü tuttu. Gaziantep'te yaşanan gelişmeleri 44 yıldır okuyucularına aktaran Ekspres gazetesi, arşiviyle de kentin yarım asırlık hafızası durumunda bulunuyor. Kentin hafızasını canlı tutmak amacıyla bir yıl önce kitap yapma çalışmalarına başladıklarını belirten ekspres Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Bora Zor, "Aradan geçen 44 yılda kimler gelip, geçti. Gaziantep kabuk değiştirdi, gelişti bir metropol halini aldı. Gazi Şehir sanayi şehri haline geldi. Gastronomi şehri oldu. Şehir olarak sevindik, zaman zaman üzücü olaylar yaşadık. Gazeteniz bu gelişmelere, hep tanıklık etti. 44 yıllık yayın hayatımızda şehrin aktörleri değişti, görev süresini tamamlayanların yerini yenilerini aldı. her gelen aldığı bayrağı daha yukarılara taşımak için çalıştı. Ekspres ise 44 yıldır görevine devam ediyor. Gaziantep'in yakın tarihine tanıklık ediyor. 40. yılımızda dile getirdiğim gibi, Gaziantep'in günlüğünü tutmaya devam ediyoruz. Gaziantep'te yaşanan gelişmeler gün gün işleniyor, Ekspres sayfalarına. Biz de yaklaşık 1 yıllık hummalı bir çalışma ile 44 yılda Gaziantep'te yaşanan gelişmeleri bir kitap haline getirdik. Çalışma arkadaşlarımla Ekspres'in 44 yıllık arşivini tek tek elden geçirdik, önemli olayları dizinledik. Ve Gaziantep günlüğü ortaya çıktı" dedi.

Her yıla damgasına vuran haberlerin yanı sıra kitapta, "Gaziantep'ten kimler geldi, geçti" bölümünde ise 44 yılda kente hizmet eden bürokratlar, sivil toplum örgütü temsilcileri, önemli kurumların müdürleri, siyasi partiler ve temsilcileri ile Gaziantepspor Kulübü'nün yöneticilerinin de isimleri yer aldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber