Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 15 Eylül 2016 - 16:38 Yorum: 0

Gaziantepspor’un 10 yıllık başarı serüveni

Gaziantepspor'u Celal Doğan'dan zor şartlar altında devralarak büyük fedakarlıklarla ligde tutmayı başarabilen Başkan İbrahim Kızıl ve Futbol Şube Sorumlusu...

Gaziantepspor’un 10 yıllık başarı serüveni

Gaziantepspor'u Celal Doğan'dan zor şartlar altında devralarak büyük fedakarlıklarla ligde tutmayı başarabilen Başkan İbrahim Kızıl ve Futbol Şube Sorumlusu Mustafa Kızıl, bu yıl sonunda da borcu sıfırlayarak her yıl kasanın üzerine koyup Avrupa'yı hedefleyen bir takım oluşturmak için düğmeye bastı.

2006'da dönemin Gaziantepspor Başkanı Celal Doğan'dan devralınan görevi önlerine çıkan tüm zorluklara rağmen başarılı bir şekilde sürdüren Başkan İbrahim Kızıl ve Mustafa Kızıl adından söz ettiren transferleri de kadroya katarak futbol piyasasında ses getirmeyi başardı. Takımı zaman zaman yaşanan maddi zorluklara rağmen şehrin hiç bir kamu kurum ve kuruluşundan ya da herhangi kimseden herhangi bir maddi destek almadan ayakta tutmayı başaran Kızıl kardeşler tüm bu imkansızlıklar içerisinde takımı Avrupa kupalarında da play-off oynatarak yine taraftarlara büyük bir heyecan yaşatmayı başladı.

Başarılı transferle Gaziantepspor'un adını her alanda duyurdu

Takımı devraldıktan sonra bir kaç sezon hariç sürekli ligde üst sıraları kovalayan bir takım kimliğinde olan ve rakiplerinin korkulu rüyası haline gelen Gaziantepspor yaptığı transferlerle de Avrupa'da konuşulan bir takım haline gelme başarısı gösterdi. Rodrigo Tabata, Cenk Tosun, İvelin Popov, Wagner, Karcemarskas, Muhammet Demir, Haris Medunjanin, De Nigris, Jorginho, Beto, İsmail Sosa, Elyasa, Chico, Marçal, Prince ve son olarak Nabil Ghilas gibi oyuncuların Gaziantepspor forması giymesini sağlayan Gaziantepspor Futbol Şube Sorumlusu Mustafa Kızıl, bu oyuncuların yanı sıra yine yaptığı bir çok başarılı transferle kırmızı-siyahlıların adını her alanda duyurma başarısı gösterdi.

Önemli isimler kadroya katıldı

Geçen sezonlarda olduğu gibi yine 2016-2017 sezonu içinde Mustafa Kızıl'ın çabasıyla güçlü bir kadro kuruldu. Angan, İlhan Parlak ve Nabil Ghilas üçlüsüyle forvet hattını güçlendiren kırmızı-siyahlılar, Rajtoral, Kolar, Kangwa, Kislyak, Hintum, İtandje, Bruno Mota gibi isimleri de transfer ederek üst sıralarda yer alan bir takım oluşturduğunun sinyallerini verdi.

Gaziantepspor’un 10 yıllık başarı serüveni

Gaziantepspor’un 10 yıllık başarı serüveni

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber