Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 09 Mart 2015 - 18:18 Yorum: 0

Gaziantep'te bal üreticilerine kovan desteği

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, merkez ve ilçelerde arıcılık yapan bal üreticilerine destek olmak için arı kovanı dağıttı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin,...

Gaziantep'te bal üreticilerine kovan desteği

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, merkez ve ilçelerde arıcılık yapan bal üreticilerine destek olmak için arı kovanı dağıttı. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Suludere Şantiyesi’ndeki dağıtım töreninde, doğanın tevekkül etmek için büyük nimetler sunduğunu söyledi. 

Ağacından arısına, karıncasına kadar hepsinin insanların daha iyi yaşaması için fırsatlar sunduğunu vurgulayan Şahin, şöyle konuştu:

"Sağlıklı bir yaşam ve çevre için özellikle bugün bal konusunda sağlığı artırıcı fırsatlar sunmalıyız. Bal ilaçsa, dermansa bizim bu ilacı, dermanı çocuklara sunmamız ve bizden daha iyi yaşayacakları dünyayı hep beraber inşa etmemiz gerektiği için buradayız. Her gün basından gerçek bal mı değil mi? İçinde hile var mı, yok mu? Haberlerini görüyoruz. İyi kaliteli balı çoğaltacak fırsatları çiftçimize vermemiz lazım."

Çiftçi ve arı üreticilerin yanında olmak gerektiğine dikkati çeken Şahin, arının bal yapabilmesi için imkanların zenginleştirilmesi gerektiğini belirtti.

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz da balın önemini anlatarak, çiftçiye destek vermeye devam edeceklerini ifade etti. 

Konuşmaların ardından Şahin ve beraberindekiler, arıcılık yapan 80 kişiye, arı kovanı, iş tulumu, maske ve eldiven gibi malzemeleri dağıttı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber