Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 24 Kasım 2016 - 10:08 Yorum: 0

Gaziantep’te Hekim ve Toplum konferansı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Tıp Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Cuma Yıldırım tarafından "Hekim ve Toplum" konulu konferans verildi.

Gaziantep’te Hekim ve Toplum konferansı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Tıp Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Cuma Yıldırım tarafından "Hekim ve Toplum" konulu konferans verildi.

GAÜN Sağlıkta Pozitif Düşünce Topluluğu tarafından Tıp Fakültesi Dekanlık Binası Amfisinde düzenlenen konferansta, GAÜN Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cuma Yıldırım konuşmacı olarak katıldı. Prof. Dr. Yıldırım, hekimliğin kitapların arasında boğulan bir meslek grubu olmadığını aksine toplumun içerisinde toplumla birlikte olan bir meslek olduğunu ifade etti. Toplumun her kesimine dokunan, toplumun tüm kılcal damarlarında olan bir meslek icra ettiklerini vurgulayan Yıldırım, süreçte eğitimin, teknik ve tıbbi bilgilerin yoğunluğu bazen insan ve toplumu, sosyal taraflarını ikinci plana itmesine sebep olabildiğini ifade etti. Prof. Dr. Yıldırım, "Gerek eğitim sürecinde gerekse mesleğimizi icra ederken toplum ve fertlerle olan iletişimimizde bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Özellikle son yüzyıl içerisinde tüm dünyada sekülerleşmenin verdiği bir sonuçla tıbbi tedavinin de tamamen biyomedikal kesime oturmasından dolayı toplumla bazı sıkıntılarımız oluyor. Tıp tamamen laboratuvar, tetkik hekimliği, tamamen insanın organik yapısına yönelik bir hekimlik haline gelmiş durumda. Hastanın bir fert, toplumun bir mekanizma değil de yaşayan bir organizma olduğunu görebilmek hekimliğin en baş görevlerinden birisi olmalı" dedi.

bir hastanın kendisiyle, eşiyle çocuğuyla, ailesiyle, toplumuyla birlikte tedavi edilmediği takdirde başarıya ulaşılamayacağına da dikkat çeken Yıldırım, "Biz insanların sadece bademciğini, karaciğer yetmezliğini tedavi etmiyoruz. Onların hayata tutunmalarını sağlıyoruz. Bu hayata tutunma süreci içerisinde insanın aklını, fikrini, kalbini, vicdanını, ruhunu bir bütün olarak ele alıp eğer tedavi edemezsek sadece hastalıklarla ilaçları buluşturan bir mekanizma olmaya devam ederiz. Öğrencilerime, iyi hekimlik uygulamaları derslerinde burada vermek istediğim mesaj insan bedenin sadece bir organizma olmadığıdır. İnsan bir varlıktır, toplumun bir parçasıdır" diye konuştu.

Gaziantep’te Hekim ve Toplum konferansı

Gaziantep’te Hekim ve Toplum konferansı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber