Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
13:51 Tacikistan’da Moskova saldırısıyla bağlantılı 9 gözaltı13:51 Süper Lig’de 31. hafta hakemleri açıklandı13:50 Pamukkale Adayı Ertemur, “Pamukkale ittifakı’nı oluşturduk, tamam inşallah”13:49 Yozgat’ta öğrencilerden şehitlere büyük vefa13:49 Bin 155 adet sentetik ecza ile yakalanan şahıs gözaltına alındı13:48 ATO Başkanı Baran: “Enflasyonla mücadelede başarıya ulaşacağız, başka yolu...13:48 Başkan Sandıkçı: “Yolumuza hız kesmeden devam edeceğiz”13:47 Elektrik firmasından ’seçim’ tedbirleri13:46 Soyer’den veda öncesi son toplantı: “Ben yola devam ediyorum”13:46 Bina görevlisi büyükşehir belediye başkanlığı için yarışacak13:45 Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı...13:44 Rusya’nın Ukrayna’da hedef aldığı enerji santrallerinde hasar meydana geldi13:43 Tüpraş ilk Entegre Faaliyet Raporu’nu yayımladı13:43 YSK Başkanı Yener: “YSK seçimlerin güvenli bir ortamda gerçekleşmesi için t...13:42 Bozbey: “Bursa’yı tanıştıracağımız metrobüs için ön siparişi verdik”13:41 Niksarlı 301 çiftçiye nohut ve ayçiçeği tohumu dağıtıldı13:40 Eyvan Sohbetleri’nin konusu ’Kayseri’de Ramazan gelenekleri’ oldu13:40 Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı13:37 Büyükkılıç Yahyalı’dan seslendi: "Yerli ve milli görüşün gerçek hizmetkarı,...13:36 Mutfakta çıkan yangın kafeyi kül etti
Sami Er
Ekonomi 25 Ekim 2016 - 13:13 Yorum: 0

Gaziantep’te konut satışları patladı

2015 yılı Eylül ayında Gaziantep'te bin 780 konut satılırken, bu yılın Eylül ayında satılan konut sayısı 2 bin 225 oldu.

Gaziantep’te konut satışları patladı

2015 yılı Eylül ayında Gaziantep'te bin 780 konut satılırken, bu yılın Eylül ayında satılan konut sayısı 2 bin 225 oldu.

Eylül ayında Gaziantep'te konut satışlarında adeta patlama yaşandı. 2015 yılı Eylül ayında Gaziantep'te bin 780 konut satılırken, bu yılın Eylül ayında satılan konut sayısı 2 bin 225 olarak gerçekleşti. Konut satışlarındaki artışın ekonomideki canlanmanın göstergesi olduğuna dikkat çeken RE/MAX Gökçem Broker/Owner'ı Uğur Tosun, bankaların konut kredisi faizlerini düşürmesinin, konut satışlarının artmasında önemli etken olduğunu ifade etti.

Gayrimenkul sektörü canlanıyor

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, geçtiğimiz Eylül ayında Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de konut satışlarında önemli artış meydana geldi. Geçtiğimiz Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre Türkiye genelinde konut satışları yüzde 17.8 oranında artış gösterdi. Gaziantep'te ise bu yılın Eylül ayında, geçtiğimiz yılın Eylül ayına göre konut satışları 445 artarak 2 bin 225 oldu.

Dünyanın en büyük gayrimenkul firması olan RE/MAX Gökçem Broker/Owner'ı Uğur Tosun, Eylül ayında konut satışlarında meydana gelen artışı değerlendirdi. Uğur Tosun, Gaziantep'te geçtiğimiz Eylül ayında meydana gelen konut satışlarındaki artışın sevindirici olduğuna dikkat çekti.

Kredi faizlerinin düşmesi etkili oldu

Uğur Tosun, "Geçtiğimiz yıl Eylül ayında 1780 konut satışı gerçekleşmişti. Bu yılın Eylül ayında ise 2 bin 225 konut satıldı. Gaziantep'te konut satışlarında meydana gelen artış, Türkiye ortalamasının çok çok üzerindedir. Diğer taraftan geçtiğimiz yılın Ocak-Eylül döneminde Gaziantep'te 17 bin 372 konut satılırken, bu yıl aynı dönemde 18 bin 725 konut satışı gerçekleşti" dedi.

Konut satışlarındaki artışın nedenlerini açıklayan Uğur Tosun, bankaların konut kredisi faizlerini düşürmesinin satışların artmasında etkili olduğunu ifade etti. Son birkaç yıldan bu yana konut fiyatlarında önemli bir artış olmadığını kaydeden Tosun, "Tüketiciler, konut taleplerini erteleyince, konut fiyatları bir süredir adeta yerinde saydı. Bunun yanında geçtiğimiz aylarda bankalar konut kredilerinin faizlerini önemli ölçüde düşürdü. Dolayısıyla konut almak cazipleşti ve satışlarda önemli bir artış meydana geldi" şeklinde açıklamada bulundu.

Artışın devam etmesi bekleniyor

Konut satışlarındaki artışın, ekonomideki canlanmanın göstergesi olduğuna dikkat çeken Tosun, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Ekonominin genel durumu hakkında bilgi almak için gayrimenkul sektörüne bakmak gerekir. Çünkü, gayrimenkul sektörünün durumu, ekonominin adeta aynası gibidir. Gayrimenkul sektörü, adeta ekonominin can damarıdır. Eğer gayrimenkul sektörü canlı ise, ekonomi de canlı demektir. Eylül ayında konut satışlarında yaşanan artış piyasalarda da canlanmanın başladığının göstergesidir. Gayrimenkul sektöründeki canlılığın önümüzdeki aylarda da devam etmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber