Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 23 Şubat 2022 - 17:13 Yorum: 0

Gaziantep’te koyun kırkma yarışmasına yoğun ilgi

Gaziantep Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı bugün açılan 13. Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı'nda "Koyun kırkım" yarışması...

Gaziantep’te koyun kırkma yarışmasına yoğun ilgi

Gaziantep Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı bugün açılan 13. Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı'nda "Koyun kırkım" yarışması düzenledi. Çok sayıda yarışmacının katıldığı yarış fuar açılışında yoğun ilgi gördü.

Gaziantep'te Tarım ve Orman Bakanlığı, Gaziantep Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve Ziraat Odası'nın düzenlediği 13. Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık fuarı ziyaretçilerine kapısını açtı. Fuarda Gaziantep Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği'nin düzenlediği "Koyun kırkım" yarışması büyük ilgi gördü. Fuarın açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından düzenlenen yarışmaya Tarım Reformu Genel Müdürü Kerim Üstün, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Vali Davut Gül ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi ile Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman katıldı.

Fuarı ziyaret eden ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği yarışmada çok sayıda yarışmacı dereceye girmek için yoğun çaba sarf etti.

"Koyun yünü işlenirse katma değeri artıyor"

Ödül töreninde konuşan Birlik Başkanı Osman Türkman, Birlik olarak düzenledikleri yarışmanın Gaziantep'te ilk defa düzenlendiğini belirtti. Yarışmada koyunların üzerindeki yapağıların kırkıldığını aktaran Türkman, "Bu kırkılan yapağılar işlendikten sonra yün oluyor. Burada yaptığımız yarışma ile en kısa sürede kırkma işlemi yapan ve dereceye giren yarışmacılara çeşitli hediyeler verdik. Biz bu yarışmayla koyun yününün önemine dikkat çekmek istedik. Koyun yünü işlendiği zaman katma değeri yüksek bir ürüne dönüşebiliyor. Yünün katma değerini arttırmak için de birlik olarak bir proje hazırladık. İnşallah Tarım ve Orman Bakanlığı'nın da destekleriyle bu projeyi hayata geçireceğiz" diye konuştu.

Başkan Türkman'ın konuşması esnasında Mersin'den gelen bir yarışmacı koyun kırkım gösterisi sundu. Kısa sürede koyunu kırkan kadın yarışmacı protokolden ve ziyaretçilerden büyük alkış aldı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri dereceye giren 3 yarışmacıya ödüllerini takdim etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber