Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 21 Aralık 2014 - 14:58 Yorum: 0

Gaziantep'te "Kurtuluş Koşusu" yapıldı

Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü kapsamında düzenlenen yarışmada, Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin de koştu

Gaziantep'te 'Kurtuluş Koşusu' yapıldı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü kapsamında düzenlenen "Kurtuluş Koşusu", Türkiye genelinden 3 bin 79 sporcu ve vatandaşın katılımı ile gerçekleşti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, koşu öncesi düzenlenen etkinlikte, "Gaziantep Marşı"na eşlik ederek, Türk bayrağı salladı. Burada katılımcılara seslenen Şahin, Gaziantep'in 93 yıl önce bir karış toprağa düşmanlara ayak bastırmamak için 6 bine yakın şehit verdiğini söyledi.

Özgürlüğün su ve ekmek kadar önemli olduğunu belirten Şahin, "Verdiğimiz mücadelede Gaziantep'in kurtuluşu bir Çanakkale, bir Plevne idi. Fatih Sultan Mehmet İstanbul'da nasıl mücadele ettiyse Şahinbeyler, Şehitkamiller, Karayılanlar da bu topraklarda aynı mücadeleyi vermiştir" dedi.

Gaziantep'te ilk kez "Kurtuluş Koşusu" düzenlendiğini vurgulayan Şahin, çocukların ve gençlerin bedenen, ruhen, zihnen ve fikren iyi yetişmeleri gerektiğini ifade etti.

Gençlerinin her alanda iyi olması gerektiğine işaret eden Şahin, "Türkiye Cumhuriyeti'nin gençleri, Gaziantep'in gençleri, ilimde nasıl en iyi olacaksa, sporda da en iyi olacaksınız inşallah. Sizin yarınlara hazırlamak istiyoruz, sizler bizim göz bebeğimizsiniz, canlarımızsınız" diye konuştu. 

Mustafa Kemal Atatürk'ün "Ben Gazianteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki, onlar yalnız Gaziantep'i değil bütün ülkeyi kurtardılar" sözünü anımsatan Şahin, Atatürk'ü rahmetle, minnetle ve şükranla andığını dile getirdi. 

Türkiye'nin her yönden en iyi olacağını aktaran Şahin, ülkenin başarıya ulaşmasında gençlere güvendiğini sözlerine ekledi.

- Başkan Şahin de koştu

İki etap şeklinde kadın ve erkek kategorilerinde gerçekleştirilen koşuda mili atletler de yer aldı.

Katılımcıların dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele ettiği 10 kilometrelik "Kurtuluş Koşusu"nun ardından gerçekleştirilen 5 kilometrelik "Halk Koşusu ve Yürüyüşü"ne Başkan Şahin'de katıldı.

Yarışmada dereceye girenlere katılım belgesi ve ödül verildi. Kurtuluş Koşusu'nda birinciye 3 bin, ikinciye 2 bin, üçüncüye ise bin lira, Halk Koşusu ve Yürüyüşü'nde dereceye girenlere ise 200 lira ödül verildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber