Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 29 Mart 2017 - 17:48 Yorum: 0

Gaziantep’te muhtarlara referandum süreci anlatıldı

Şahinbey ilçesindeki mahalle muhtarları ile bir araya gelen Ak parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, "Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin muhtarı oldu" dedi.

Gaziantep’te muhtarlara referandum süreci anlatıldı

Şahinbey ilçesindeki mahalle muhtarları ile bir araya gelen Ak parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, "Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin muhtarı oldu" dedi.

Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Gaziantep AK Parti Milletvekili ve AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hakan Kurt ve Şahinbey ilçesindeki mahalle muhtarları katıldı. AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, ülkenin geleceği ile ilgili önemli bir süreç yaşandığını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "muhtar bile olamazsın" denildiğini hatırlattı. Muhtarları en iyi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın anladığını belirten Gül, "Kendisine, "sen muhtar bile olamazsın" denilerek, ceza evine koydular. Peki ne oldu? Bu ülkenin Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin muhtarı oldu. Muhtarlık, Meclis ve Belediye seçimi 5 yılda bir aynı günde yapılıyor. Ondan sonra herkes kendi işine gücüne bakıyor. İçinizde, meclis seçiminde başka partiye, belediye başkanlığı seçiminde başka partiye oy vermiş olabilir. Biz şimdi getirdiğimiz yeni modelle, belediye ve muhtarlık modeline geçiyoruz. Cumhurbaşkanını vatandaş seçecek. Cumhurbaşkanını ve Meclis seçimi farklı günlerde yapılıyordu, bu da vatandaşın omzuna ekstra bir külfet binmesine ve işlerin aksamasına neden oluyordu. Şimdi Cumhurbaşkanlığı seçimi ve meclis seçimi kargaşasını kaldırıyoruz. Sandığa gittiğinizde Cumhurbaşkanlığı ve meclis seçimi aynı günde olacak. İsteyen kendi partisine oyunu verecek. Ama Cumhurbaşkanlığında da birini seçecek. Seçim bittikten sonra 5 yıl işimize gücümüze bakacağız kafamız rahat edecek" dedi.

"Şahinbey demek Türkiye demek"

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde güçlü Türkiye için bu referandum sürecinden başarıyla çıkılması gerektiğini vurgulayarak, "Şahinbey demek Gaziantep demek değil, Şahinbey demek Türkiye demektir. Bir milyon nüfusu olan 67 ilden büyük bir ilçeden bahsediyorum. Büyüklük üzerimize büyük bir sorumluluk ve vebalde getiriyor. Bu anlamda şehir olarak referandum sürecinde çok iyi ve sıkı çalışarak güçlü bir EVET sesi çıkarmamız gerekiyor. Referandumdan EVET çıkmaması için küfür tek millet olmuşken, bizim üzerimize düşen sorumluluklar daha da artmaktadır. Liderimizin bize olan güvenine karşı, bizim çok iyi bir sonuç almamız gerekiyor. Yüzde 65'in üzerine çıkmamız içinde gecemizi gündüzümüze katıp çalışacağız" şeklinde konuşu.

"Tüm dünyanın gözü üzerimizde"

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Tüm dünyanın referandum sürecini yakından takip ettiğini belirterek, "Önemli bir referandum öncesindeyiz. Bu referandum ülkemizin kaderini belirleyecek. Bundan sonra istikrarla yola devam edilecek mi? Yoksa eski koalisyonlara mı döneceğiz? Bunu oylamasını yapacağız. Bu sadece sadece bizi değil, aynı zamanda tüm dünyadaki Müslümanları da alakadar ediyor. Çünkü herkes gözünü buraya dikmiş Müslümanlar dua ediyor. Haçlılarda Hayır çıksın diye bütün güçleri ile gayret ediyorlar. Bu nedenle 16 Nisana kadar bütün enerjimizi bütün gücümüzü EVET oyumuzu nasıl arttırırız gayreti içerisinde olmalıyız. Bu bir şahıs meselesi değil vatan meselesidir. Geçmiş dönemle şimdiki dönemi kıyasladığınızda AK Partili belediyeler gece gündüz demeden çalışıyorlar. Şuanda köylerde kili taşı, park, spor aletleri, taziye evleri ve hatta halı sahalar dahi yapıyoruz. AK Parti'nin gelişiyle Türkiye de ve Gaziantep'te olumlu anlamda önemli derecede farklılıklar oldu. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın garantisidir. Elhamdülillah bu anlamda hiçbir sıkıntımız yok" diye konuştu.

Gaziantep’te muhtarlara referandum süreci anlatıldı

Gaziantep’te muhtarlara referandum süreci anlatıldı

Gaziantep’te muhtarlara referandum süreci anlatıldı

Gaziantep’te muhtarlara referandum süreci anlatıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber