Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 22 Aralık 2014 - 13:18 Yorum: 0

Gaziantep'te teknopark toplantısı

GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dereli: "Hem ülkemiz için hem de Gaziantep için bir başarı hikayesi yazmamız, vizyoner projeler yapmamız gerekiyor"

Gaziantep'te teknopark toplantısı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Türkay Dereli, hem Türkiye hem de Gaziantep için bir başarı hikayesi yazmaları ve vizyoner projeler üretmeleri gerektiğini bildirdi.

Gaziantep'teki oda ve borsaların genel sekreterleri, TOBB Akademik Danışmanı ve GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Türkay Dereli ile Gaziantep Teknopark'ta bir araya geldi.

Dereli, toplantının açılışında sunum yaparak, çok yakında KOSGEB Gaziantep Hizmet Merkezi'ni de TARGET Teknoloji Transferi Ofisi gibi Teknopark'a taşıyacaklarını söyledi. 

Böylece teknoloji geliştirme, teknoloji transferi, kuluçka ve Ar-Ge ile ilgili tüm birimlerin bir arada olacağını belirten Dereli, "Bu da hem sinerjiyi artıracak hem de inovasyon girişimcilik ekosistemimizi güçlendirecek. Artık teknoloji ve inovasyon tabanlı ekonomik büyümeden bahsediliyor. Bu sürece katkı yapmamız gerektiğinin bilincindeyiz" dedi.

Oluşturdukları Gaziantep Oda ve Borsaları Genel Sekreterleri Platformu'na, Gaziantep'in endüstriyel, ticari ve yaşamsal kalitesinin fotoğrafının çekilmesi ve çözüm önerileri üretilmesi gibi çok önemli bir misyon yüklendiğini dile getiren, Dereli, şunları kaydetti:

"Bu misyonla var gücümüzle hep birlikte çalışacağız. Dünya değişiyor, her an düşünmek ve sürekli yenilenmek gerekiyor. Hem ülkemiz için hem de Gaziantep için bir başarı hikayesi yazmamız, vizyoner projeler yapmamız gerekiyor. Fakat bu projelerin niteliği de en az niceliği kadar önemli. Bölgesel gelişmişlik farklarını azaltmak için kılcallara ulaşılması gerekiyor. Ar-Ge ve inovasyona dayalı girişimciliğe önem vermek gerekiyor. GAÜN TARGET TTO olarak bu bağlamda güçlü bir inovasyon-girişimcilik ekosistemi oluşturma konusunda bir hayli yol aldık."

Dereli,  GAÜN olarak girişimci ve sanayicileri yeni nesil yatırımlara yönlendirmeye devam edeceklerini bildirdi.  

Toplantıya Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep Ticaret Odası, Gaziantep Ticaret Borsası, Nizip Ticaret Borsası, Nizip Ticaret Odası ve İslahiye Ticaret Odası ile TEKNOPARK ve TARGET TTO yetkilileri katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber