Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 05 Mart 2015 - 17:08 Yorum: 0

Gaziantep'teki dar gelirli aileler belirlenecek

GAÜN ve Bülbülzade Vakfı tarafından hazırlanan "Merhamet Eli" projesiyle, dar gelirli ailelerin yaşadığı 153 mahallede tarama yapılacak

Gaziantep'teki dar gelirli aileler belirlenecek

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ve Bülbülzade Vakfı, kentteki dar gelirli aileleri belirlemek amacıyla çalışma başlattı.

"Merhamet Eli" adı verilen projenin protokolü, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ve Bülbülzade Vakfı Başkanı Turgay Aldemir tarafından, GAÜN senato salonunda düzenlenen törenle imzalandı. 

Vakfın başkanı Turgay Aldemir, bazı toplumsal sorunların üniversitelerin entelektüel birikimiyle çözülebileceğini söyledi. Projeye, Gençlik ve Spor Bakanlığının da destek verdiğini anlatan Aldemir, çalışmayla ortak bir şehir hafızası oluşturmaya çalışılacağını vurguladı.

 Prof. Dr. Coşkun ise üniversite olarak toplumu kucaklamaya çalıştıklarını dile getirdi.

 Toplumun dışında kalarak, güzel şeyler üretmenin mümkün olamayacağını aktaran Coşkun, üniversitelerin bu anlamda lokomotif olması gerektiğine işaret etti.

Bu bilinçle toplumsal duyarlılık projelerine önem verdiklerine dikkati çeken Coşkun, "Hem kamu kuruluşları hem sivil toplum kuruluşlarıyla bölge ve şehrin sorunlarına çeşitli projeler üreterek katkıda bulunmaya çalışıyoruz" dedi. 

Gençlik ve Spor Bakanlığının finanse ettiği ve 6 ay devam edecek projeyle, dar gelirli vatandaşların oturduğu 153 mahalle taranacak. Çalışmalar sonucu hiçbir kişi veya kurumdan yardım alamayan yoksul vatandaşlar kayıt altına alınacak ve Bülbülzade Vakfı için bir veri tabanı oluşturulacak. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber