Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
20:18 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile TBMM’d...20:14 CHP Genel Başkanı Özel, eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’i ziyaret ett...20:12 Eyüpsultan’da Ada Nur Uzuner’in ölümüyle ilgili 10 şüpheli adliyeye sevk ed...20:12 Hisarcık’ta kaybolan 55 küçükbaş hayvanı jandarma buldu20:10 Marmaris’teki 23 Nisan kortejinde 104. yıl coşkusu20:08 Fransa’da terör örgütü PKK’yı finanse ettikleri gerekçesiyle 8 kişi gözaltı...20:07 İçişleri Bakanı Yerlikaya: "Taksim’de 1 Mayıs kutlanması bir yasaklama deği...20:07 İçişleri Bakanı Yerlikaya: "AYM kararı belli 100 yüz kişiyle toplanıp çelen...20:06 Buharkent eski başkanlarından Köprülü son yolculuğuna uğurlandı20:06 Bingöl Emniyet Müdürlüğü’nden özel çocuklara akülü sandalye hediye edildi20:00 Bayburt’ta 23 Nisan coşkuyla kutlandı19:59 Korhan Berzeg’in yaşadığı köyde flaş gelişme19:49 Kuyuya düşen oğlağı AFAD kurtardı19:47 Sıtkı Olçar Çini Müzesinde 23 Nisan’a özel etkinlik19:45 Başak Koleji’nde öğrenciler 23 Nisan coşkusunu velileri ile birlikte yaşadı19:44 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Öğretmen atamalarında rakam önümüzdeki ha...19:44 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Terörle mücadele operasyonlar yaz kış devam...19:43 Bakan Tekin: "Müfredatla ilgili Tali Terbiye Kurulunun çalışmaları devam ed...19:37 Ülkü Ocakları’ndan çocuklara 23 Nisan etkinliği19:30 Özel Başak Koleji’nde 23 Nisan coşkuyla kutlandı
23 Nisan
Güncel 10 Mart 2015 - 13:28 Yorum: 0

Gazikentspor-Adana İdmanyurduspor maçındaki olaylar

Adana İdmanyurduspor Başkanı Taylancı: "TFF'nin bu olaya duyarlı davranacağını ve onlara gerekli cezaları vereceğine inanıyorum"

Gazikentspor-Adana İdmanyurduspor maçındaki olaylar

ADANA (AA) - Kadınlar Futbol 1. Ligi takımlarından Adana İdmanyurduspor'un başkanı Metin Taylancı, Gazikentspor ile oynadıkları maçta çıkan olaylara ilişkin, "TFF'nin bu olaya duyarlı davranacağına ve onlara gerekli cezaları vereceğine inanıyorum" dedi.

Taylancı, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, hafta sonu deplasmanda oynadıkları Gazikentspor maçında sporcularının darbedilmesini ve çıkan olayları kınadı.

Dünya Kadınlar Günü'nde takımlarına yapılan saldırıyı tüm Türkiye'nin şaşkınlıkla izlediğini anlatan Taylancı, bazı yayın organlarında, yaşananların her iki takımın kavgası gibi yansıtıldığını ancak olayın böyle gerçekleşmediğini ifade etti.

Taylancı, olayda burnundan yaralanan sporcularının hastanede tedavisinin sürdüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"Yaşananlar, sporcularımız üzerinde büyük bir travma bıraktı. Olayı duyarak bizleri arayıp, geçmiş olsun dileklerini ileten dost ve arkadaşlarımız sayesinde biraz olsun acılarımızı hafiflettik. Bizler bu olayın tüm Gaziantep'e mal edilmesinden yana değiliz ama orada yaşadıklarımızın bir sorumlusu da TFF'dir. Böyle sahalarda, Türkiye 1. Ligi'nde yer alan takımların müsabakalarının olmaması gerekiyor. Takımın antrenörü ve ikinci başkanı sahaya girip, rakip takımın sporcularına tokat akacak kadar kendinde cesaret görmemeli. Bunlar gündeme gelmediği için üzüntülüyüz. Olayın sadece sahaya seyircilerin girmesi ile münferit olmadığını, rakip takım antrenörü, yöneticisi, ikinci başkanının dahi kızlarımıza saldırdığını olayı yaşayanlar anlatıyor. TFF'nin bu olaya duyarlı davranacağına ve onlara gerekli cezaları vereceğine inanıyorum."

Yardımcı antrenör Özgür Arslan da karşılaşmanın 81. dakikasında rakip takımdan bir sporcunun kırmızı kart görmesiyle olayların başladığını anlatarak, tartışmanın saha içerisinde yaşanmasını beklerken tribünden inen çok sayıda kişinin sporcularını darbettiğini söyledi.

Sahadaki güvenliğin yetersiz olduğunu bildiren Arslan, "İki polis, bu kadar kişiye ne yapsın? 'Çocuklarımızın can güvenliğini nasıl sağlayacağız' diye orada resmen can derdine düştük. Dünya Kadınlar Günü'nde böyle bir olayla karşılaşmamız bizi ve çocuklarımızı çok yıprattı. İnşallah bu son olur ve bu tür olaylarla bir daha karşılaşmayız" dedi.

Futbolcu Dilay Sobacı da yaşananları, eski takımına yakıştıramadığını belirterek, maçta manevi anlamda çok fazla darbe aldığını ifade etti.

Futbolcu Zehra Borazancı da kırmızı kartın ardından rakip oyuncuların tamamının üzerine geldiğini, yere düşürülerek tekmelendiğini savunarak, "Olayı kınıyorum. Türk futboluna yakışmıyor. Erkeklerin sahaya inip kadınlara saldırması çok kötü. Hatta üzerimize bıçakla geldiler" diye konuştu.

Kaleci Meryem Koç da erkek taraftarların kendisini darbettiğini öne sürerek, bu tür olayların bir daha yaşanmamasını diledi.

Toplantıya katılan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de kadın futbolculara yapılan saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek, sporda şiddetin önlenmesi gerektiğini ifade etti.

Çetin, Dünya Kadınlar Günü'nde böyle bir olayın yaşanması ve erkeklerin de buna dahil olmasının kabul edilemeyeceğini kaydetti.

TFF Kadınlar 1. Ligi'nde Gazikentspor ile Adana İdmanyurduspor arasında hafta sonu oynanan maç, konuk ekip 4-0 öndeyken 81. dakikada çıkan olaylar nedeniyle tatil edilmişti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber