Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 19 Eylül 2014 - 09:33 Yorum: 0

Gaziler Günü

GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Türkiye’nin bugün gelmiş olduğu medeniyet seviyesinde en büyük payın, canları pahasına mücadele veren ve bu toprakları emanet...

Gaziler Günü

GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Türkiye’nin bugün gelmiş olduğu medeniyet seviyesinde en büyük payın, canları pahasına mücadele veren ve bu toprakları emanet eden şehit ve gaziler olduğunu belirtti.

Çimen, Gaziler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Gazilerin, her aşamasının kahramanlık destanı olan milli mücadele sırasında şahadet mertebesine erişmek, yaralanmak, engelli kalmak pahasına canlarını hiçe sayarak cepheye koştuklarını ve işgal güçlerini kutsal vatan topraklarından attıklarını vurgulayan Çimen, vatan topraklarını korumak için üstün bir cesaret örneği göstererek canları pahasına vatanını savunan gazilerin her zaman onur kaynağı olduklarını ifade etti.

Çimen, şunları kaydetti:

"Bugün, üzerinde özgürce yaşadığımız bu kutsal topraklar, maddi bedeller ödenerek değil, şehitlerimizin ve gazilerimizin kahramanca mücadeleleri sayesinde vatanlaşmıştır. Şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti olan bu mukaddes toprakları ilelebet muhafaza etmek, ay yıldızlı bayrağımızı bu topraklar üzerinde ilelebet özgürce dalgalandırmak, medeniyetimizi daha da ileri seviyelere yükseltmek, şehit yakınlarına ve gazilerimize sahip çıkmak da hepimiz için milli bir vazife olmalıdır. Ülkemizin bugün gelmiş olduğu medeniyet seviyesinde en büyük pay, canları pahasına mücadele veren ve bu toprakları bizlere emanet eden şehit ve gazilerimizdir. Bu anlamlı günde, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e mareşal rütbesi ve gazi unvanı verilişinin yıl dönümünü ve Gaziler Günü’nü kutluyor, tüm gazilerimize şükran ve minnet duygularımı sunuyorum."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber