Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 19 Eylül 2014 - 10:33 Yorum: 0

Gaziler Günü

Rize Belediye Başkanı Kasap, mesaj yayımladı

Gaziler Günü

RİZE (AA) - Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. 

Kasap, mesajında, insanoğluna verilmiş en kıymetli nimet hayat olduğuna işaret etti.

"İnsanın kendisine sunulmuş olan bu hayatını vatan, millet, din, bayrak, namus gibi milli ve manevi değerlere adaması ise dünya ve ahiret için en yüksek makamlara ulaşmasına sebep olmaktadır" diye ifade eden Kasap, şunları kaydetti:

"Milletimiz şehit ve gazileri, vatanını düşmana terk etmediği gibi bu duygulara sahip olmakta bizler de aynı kararlılıkta vatanımızı çiğnetmeyeceğimizi onur ve gururla ifade ediyoruz. Vatan savunmasında gaye, İnsanların canını, malını, ırz ve namusunu korumak milletin fertlerini bağımsız yaşatmaktır. Gazilerimiz, bu toprakların birer evlatları olarak vatanımızı korumuş, topraklarımıza namahrem eli değmemesi için göğüslerini siper etmiş, hayasız akınların durması için mücadele etmişlerdir. Bu nedenle Allah yolunda yaralanıp gazi olmakta şehitlik gibi yüce mertebelerden biri olarak kabul edilmiştir. Bu da korumakla yükümlü olduğumuz vatan sorumluluğumuzdaki gazilerimizin bizlerden şanslı olarak almış oldukları hayatlarındaki en büyük mertebelerden bir tanesidir. Gazilerimiz bu topraklar için kendilerine düşen bütün vazifeleri yerine getirmişlerdir. Bu vesile ile hayatta olan bütün gazilerimizin Gaziler Günü'nü kutluyor, aziz şehitlerimiz ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber