Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 19 Eylül 2014 - 12:43 Yorum: 0

Gaziler Günü

ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.Valilik binası önünde gerçekleşen törende Vali Mahmut Demirtaş, Jandarma Alay Komutanı Albay İbrahim Koyuer, Belediye...

Gaziler Günü

ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Valilik binası önünde gerçekleşen törende Vali Mahmut Demirtaş, Jandarma Alay Komutanı Albay İbrahim Koyuer, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ve gaziler Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Jandarma Binbaşı Gurbet Keskin, Türk milletinin işgal ve esaret altında yaşamaya alışkın olmayan asil bir millet olduğunu söyledi.

Türk milletinin işgal ve esaret altında yaşamamak çok savaşlar gerçekleştirdiğini vurgulayan Keskin, "Ulusumuzun bağrından çıkan, üç kıtada at koşturup ok atan, kılıç sallayarak zaferden zafere koşan, Akdeniz'i bir iç deniz yapan ecdadını örnek alıyoruz. Anadolu'da, Kore'de ve Kıbrıs'ta vatanını, bayrağını, milletinden aziz bilip kahramanca savaşan gazilerimizle birlikte olmanın heyecanını ve onurunu yaşamaktayız" dedi.

Gaziliğin vatanseverlik, kahramanlık ve fedakarlığın yaşayan destanı olduğunu ifade eden Keskin, Gazi’nin ise bu destanı yazan kahramanın adı olduğunu belirtti ve gazilerin gaziler gününü kutladı.

Tören daha sonra şehitlikte ve Jandarma Alay Gazinosu'ndaki etkinliklerle devam etti. Törene kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, askeri personel, şehit yakınları ve gaziler törene katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber