Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 19 Eylül 2014 - 12:43 Yorum: 0

Gaziler Günü

Güroymak ilçesinde tören düzenlendi

Gaziler Günü

BİTLİS (AA) - Güroymak ilçesinde Gaziler Günü dolaysıyla tören düzenlendi.

İlçe Kaymakamlığı önünde düzenlenen tören, Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İlçe Jandarma Komutanlığında görevli Başçavuş Onur Sönmez, Sakarya Meydan Muharebesi'nin kazanılmasının ardından, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e "gazilik" unvanının verildiğini söyledi.

Sönmez, şöyle konuştu:

"Milletleri millet yapan bir takım değerler vardır. Bu değerler o milletin harcı ve tutkalıdır. İşte bu değerlerden biri de gaziliktir. Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk milleti, işgal ve esarete alışık olmayan asil ve büyük bir millettir. Bu nedenle tarihinde bu uğurda çok savaş yapmış birçok insanını şehit ve gazi vermiştir. Gazi dinine, vatanına ve namusuna göz diken düşmanı defetmek için, katıldığı harpten sağ olarak dönen kahramanlardır."

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasının ardından Güroymak Kaymakamı Çağlayan Kaya, gazi ve şehit yakınlarını makamına kabul ederek, ikramda bulundu.

Törene, Garnizon Komutanı Üsteğmen Talat Deniz, Emniyet Müdürü Bülent Ermiş, kurum amirleri, gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber