Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 19 Eylül 2014 - 12:43 Yorum: 0

Gaziler Günü

Edirne'de 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi

Gaziler Günü

EDİRNE (AA) - Edirne'de 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Tören kapsamında, Saraçlar Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, Edirne Belediye Bandosu'nun çaldığı marş ile saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Programa, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, gazi ve yakınları ile öğrenciler katıldı.

Üsteğmen İsmet Sezgin, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, şanlı Türk ordusunun tarihte olduğu gibi Kore, Kıbrıs ve iç güvenlik harekatında kendisine atfedilen değerlere layık olduğunu gösterdiğini söyledi.

Türk milletinin tarihinde şehitlik ve gazilik onurunun yer aldığını belirten Sezgin, "Biz vatan evlatları da bu onura kavuşmak için millet, bayrak, milli marş ve kutsal değerler için mücadele ederiz" diye konuştu.

Edirne Muharip Gaziler Derneği Başkanı İbrahim Çalış ise gazi olmanın onurlu bir makama erişmek olduğunu söyledi.

Türk analarının, "haydi oğlum git, ya şehit ol ya gazi" mantığıyla hareket ettiğini ifade eden Çalış, gazi ve şehitlerin vatan toprağı, namusu ve onuru için şerefle vatanı koruduğunu kaydetti.

Törenin ardından gaziler ve yakınları Edirne Belediye Bandosu'nun çaldığı marş eşliğinde 25 Kasım Stadyumu'na yürüdü.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber