Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 19 Eylül 2014 - 14:33 Yorum: 0

Gaziler Günü

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Elbistan ilçesinde, Gaziler Günü düzenlenen törenle kutlandı.Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenklerin bırakılmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve...

Gaziler Günü

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Elbistan ilçesinde, Gaziler Günü düzenlenen törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenklerin bırakılmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Tarih öğretmeni Gökhan Kızılkaya, törende, Gazi Mustafa Kemal'e gazilik unvanının verilişinin yıl dönümü olan 19 Eylül tarihini gaziler günü olarak kutlandığını anımsattı.

Kızılkaya, bu önemli günde Gazi Mustafa Kemal'e gazi unvanı verilişinin yıl dönümünde, bu toprakları bize vatan olarak emanet eden tüm şehitleri rahmetle andıklarını, gazilerden yaşayanlara da uzun ömürler dilediklerini belirtti.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Elbistan Temsilcisi İlyas Kebeli ise tüm şehitleri rahmetle andıklarını, hayatını kaybeden gazilere Allah'tan rahmet yaşayanlara uzun ömürler diledi.

Program sonunda öğrenciler gaziler gününün anlam önemini belirten şiirler okudu.

Törene, Kaymakam Tuncay Akkoyun, İlçe Jandarma Komutanı Şahin Kocaköse, Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Bülent Belli, Belediye Başkan Vekili Turğut Akbaş, Askerlik Şubesi Başkanı Üsteğmen Uğur İnce, gaziler ve diğer ilgililer katıldı.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber