Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 19 Eylül 2014 - 14:33 Yorum: 0

Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler Günü Adana'da Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törenle kutlandı

Gaziler Günü

ADANA (AA) - 19 Eylül Gaziler Günü Adana'da düzenlenen törenle kutlandı.

Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törende, çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Adana Muharip Gaziler Derneği Başkanı emekli binbaşı Tamer Uman, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, 19 Eylül'ün tüm gazilerin en büyük gazi Mustafa Kemal Atatürk ile bütünleştiği bir gün olduğunu belirtti.

Gazilerin şehitlerle birlikte cumhuriyetin teminatı ve temel taşı olduğunu ifade eden Uman, 'şunları kaydetti:

'Sergilediğiniz kahramanlık, cesaret ve fedakarlıkla Türk milletinin azmini, gücünü ve kudretini ortaya koydunuz. Şehit ve gaziler toprağı vatan, insanı ulus yapan değerlerdir. Gaziler günümüzde mutluluğumuzu bizlerle paylaştığınızdan dolayı sizlere şükranlarımı sunuyorum. Türkiye Muharip Gaziler Derneği adına ebedi başkomutanımız, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını tüm şehitleri ve aramızdan ayrılan gazilerimizi saygıyla anıyorum.'' 

Törene, Adana Valisi Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber