Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 19 Eylül 2014 - 14:38 Yorum: 0

Gaziler Günü

Afyonkarahisar'da tören düzenlendi

Gaziler Günü

AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar'da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla çeşitli törenler düzenlendi.

Tören, Kocatepe Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başladı. Burada, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Hakan Yusuf Güner, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmet Gökhan Gülmez, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı tarafından Atatürk Anıtı'nın önüne çelenk konuldu.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ziyaretiyle devam eden törende, Vali Güner, Tunceli'de görev yaptığı sırada meydana gelen bir terör saldırısında şehit olan Jandarma Komando Çavuş Ramiz Demir'in babası ile yakından ilgilendi. Derneğe yaptığı bağışlardan dolayı iş adamları Galip Şanlı ve Bülent Saygı'ya derneğin şube başkanı Kumartaşlı tarafından plaket verildi. 

Hayırsever iş adamları tarafından derneğe bağışlanan ve hizmete alınan bir araç için de kurdele kesildi.

Gaziler Günü programları, Afyonkarahisar Valisi Güner tarafından verilen yemekle sona erdi.

Güner, yaptığı konuşmada, Gaziler Günü'nü, millet olarak değerlerin gözden geçirildiği, vatan, bayrak, ezan ve din bağlamında Müslüman ve Türk milleti olarak değerlerin bir kez daha yaşandığı gün olarak değerlendirdi. 

Gaziler ve şehit yakınları ile bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Güner, şu ifadelere yer verdi:

"Bizler hem devlet hem hükümet olarak elimizden geldiği kadar bütün gazi ve şehit ailelerimize, onların hatıralarına sahip çıkmaya çalışıyoruz. Afyonkarahisar'da Kore, Kıbrıs ile görev başında şehit ve gazi olan kardeşlerimiz bir hayli fazla. Bizler her zaman için kapımızı, gönlümüzü sizlere açıyoruz. Her anlamda valiliğimiz, belediyemiz, garnizonumuz her türlü imkanları sizlere seferber ediyor. Sizler, bizlere emanetsiniz, bizlerin gururusunuz, bu şehrin onurusunuz. O anlamda her zaman başınız dik olsun, her zaman onurlu ve dik olun, bu güzel değeri yaşamak ve yaşatmaktan asla taviz vermeyin."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber