Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 19 Eylül 2019 - 14:38 Yorum: 0

Gaziler günü kutlandı

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Emrah Özdemir ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri...

Gaziler günü kutlandı

Niğde'de 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Emrah Özdemir ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Niğde Şube Başkanı Ramazan Yıldız, Atatürk Anıtına çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam önemini belirten konuşmayı yapan Yıldız, gaziliğin vatan sevgisinin sembolü olduğunu söyledi.

Şehitlik ve gaziliğin toprağı vatan, insanları ulus yapan değerler olduğunu aktaran Yıldız, şunları kaydetti:

"Gazilik, nesiller boyu taşınacak onurdur. Her Türk bu onura kavuşmak için vatanı, milleti, bayrağı, milli marşı ve kutsal değerleri için savaşır. Çünkü milli karakterlerimizde olan duyguların Türk ulusu ve her bireyi için vazgeçilmez önemi ve anlamı vardır. Türk milleti bunun en güzel örneğini Atatürk önderliğinde Kurtuluş Savaşı'nda yaşamıştır. Türk milleti böylesine bir kahramanlık günüyle doludur. Kahramanlık günlerimizi gazilerimize ve şehitlerimize borçluyuz. Destanlar yaratan şehit ve gazilerimiz tek tek birer onur abidemizdir."

Törenin ardından gaziler, Vali Yılmaz Şimşek'i makamında ziyaret etti.

Törene, AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, İl Jandarma Komutanı Albay Garip Gümüş, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, siyasi parti temsilcileri, askerler, vatandaşlar ve gaziler katıldı.

Gaziler günü kutlandı

Gaziler günü kutlandı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber