Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 19 Eylül 2016 - 17:43 Yorum: 0

Gaziler Günü kutlandı

Lüleburgaz'da 19 Eylül Gaziler Günü, Lüleburgaz Hükümet Konağı önünde düzenlenen törenle kutlandı.

Gaziler Günü kutlandı

Lüleburgaz'da 19 Eylül Gaziler Günü, Lüleburgaz Hükümet Konağı önünde düzenlenen törenle kutlandı.

Törene, Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, Garnizon Komuta Piyade Albay Tamer Nazmi Sezen, AK Parti Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Türabi Kayan, kurum ve kuruluş müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Program, Hükümet Konağı önünde, Atatürk Anıtı'na Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye ve Gaziler adına çelenk sunumu ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle yerel şairler Bektaş Yavuz ve Ali Taylan şiir okudular.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Piyade Üsteğmen Vedat Öner gerçekleştirdi. Üsteğmen Öner, "Sakarya Meydan Muharebesini müteakip, Ebedi Başkomutan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921 günü Mareşallik rütbesi ve Gazilik unvanı verilmesinin 95'inci yıldönümünü büyük bir çoşkuyla kutluyoruz. Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin yanı sıra, Kore Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin varoluş mücadelesinde ve iç güvenlik harekatı sonucunda kazanılan gazilerimizi onurlandırdığımız gündür. Gaziler günü, canlarının bu aziz ulusa adayan tüm gazilere kutlu olsun. Bizi, bu mutlu günde onurlandıran herkese şükranlarımızı sunarız. Dün olduğu gibi, bugün de aynı inançlar, bu aziz vatanın birliği, bölünmezliğine ve ulusal değerlerine saldıranlara karşı, her zaman, kanımızı akıtmaya, canımızı feda etmeye hazırız. Bizim için vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz şehit nurlanmış, gaz onurlanmış askerdir. Milli bağımsızlığımızı, vatanın milletiyle bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek maksadıyla, vatanımızın her karış toprağına kanlarını akıtan, Türk tarihine altın sayfalar yazdıran gazilerimizin ve can veren şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek, onlara olan minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek milli görevimizdir" dedi.

Şiir okunmasının ardından program Gençlik Parkı Camlı Köşkte, törene katılan sivil, askeri erkan, şehit ve gazi ailelerine ikram gerçekleşti.

Gaziler Günü kutlandı

Gaziler Günü kutlandı

Gaziler Günü kutlandı

Gaziler Günü kutlandı

Gaziler Günü kutlandı

Gaziler Günü kutlandı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber