Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 06 Aralık 2016 - 15:48 Yorum: 0

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nden engelli 25 vatandaşa tekerlekli sandalye

Gaziosmanpaşa Belediyesi bünyesinde eğitim gören engelli gençler, Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında tiyatro oyunu sergiledi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nden engelli 25 vatandaşa tekerlekli sandalye

Gaziosmanpaşa Belediyesi bünyesinde eğitim gören engelli gençler, Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında tiyatro oyunu sergiledi. Program sonunda belediye tarafından ilçedeki ihtiyaç sahibi 25 engelli vatandaşa tekerlekli sandalye hediye edildi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir dizi etkinliğe imza attı. İlçede bulunan engelli gençler, hazırladıkları tiyatro oyununu sergiledi. Balıkçı hikayesini konu alan tiyatro oyunu vatandaşlar ilgiyle izledi. Programlar kapsamında ihtiyaç sahibi, engelli vatandaşlara 25 adet tekerlekli sandalye hediye edildi.

"Engellileri her gün hatırlamamız lazım"

İlçede sanatsal faaliyetlerden uzak kalan engelli gençler ve vatandaşlar için önemli çalışmalar yürütüldüğünü belirten Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, "Hem sanatsal alanda hem diğer alanlardaki yeteneklerini zaman zaman vatandaşlarımıza paylaşıyoruz. Engellileri her gün hatırlamamız lazım. Onların hayatımızın her köşesinde olduğunu unutmamamız lazım. Biz bu bakımdan onların sanatsal alanını önemsediğimizi, ve onlara sanatsal anlamda destek vermenin önemli olduğunu gördük. Bu bakımdan biz onları hayata kazandırmak durumundayız. Bazı durumlarda bazı evlere bir tekerlekli sandalye götürdüğümüzde o evde 3, 4 tekerlekli sandalye ,ihtiyacı olduğunu gördük. İnsanın tüyleri diken diken oluyor. Kendilerine sorduğumuzda acaba verilir mi diye düşündüklerini gördük. Bizi düşündürmeye sevk eden bir durum oldu bu. Bizler engelli vatandaşlarımızın hayatlarını sürdürmek için önemli gördüğümüz tekerlekli sandalyeyi onlara kazandırmayı önemli gördük" dedi.

"Oğlumun yaşadığı her türlü başarıda gurur hissediyorum"

Oğlunun başarıları ile büyük mutluluk yaşadığını söyleyen anne Hülya Akman, "Şimdiye kadar her türlü zoru yaşadık. Bundan sonra daha sosyal olup etkinliklere katılmasını bu imkanlardan faydalanmasını istiyoruz. Ailemde çok destekçi oluyor, kardeşleri hep destekçim. O nedenle çok sıkıntı yaşamıyorum. Oğlumun yaşadığı her türlü başarıda gurur hissediyorum " diye konuştu.

Belediyenin drama ve tiyatro eğitimlerinden yararlandığını belirten Ahmet Demirel, "Bu bir aylık süreçte hazırlandık tiyatro oyunumuza Acele hazırlandık biraz. Gösterimizi gerçekleştirdik, çok mutluyuz. Bundan dolayı Başkanımıza çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber