Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 03 Aralık 2016 - 19:13 Yorum: 0

Gaziosmanpaşa’da ‘Çocukların Gözünden Mevlana’ tiyatrosu sahnelendi

Gaziosmanpaşa Kültür Merkezi'nde yaklaşan Mevlana Haftası nedeniyle ilçede eğitim gören çocukların oynadığı "Çocukların Gözünden Mevlana" isimli...

Gaziosmanpaşa’da ‘Çocukların Gözünden Mevlana’ tiyatrosu sahnelendi

Gaziosmanpaşa Kültür Merkezi'nde yaklaşan Mevlana Haftası nedeniyle ilçede eğitim gören çocukların oynadığı "Çocukların Gözünden Mevlana" isimli tiyatro oyununu sahneledi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik, Gaziosmanpaşa Kültür ve Sanat Merkezi'nde sahnelendi. Yaklaşan Mevlana Haftası dolayısıyla gerçekleşen programda "Çocukların Gözünden Mevlana" konulu tiyatro oyunu, şiir ve ilahi dinletisi sergilendi. Oyunda şair, düşünce adamı ve mutasavvıf Mevlânâ Celâleddîn-i Rumî'nin hayatından ve düşüncelerinden kesitler sunuldu.

Gösterime Gaziosmanpaşa Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gösteri öncesi salonda bulunanlara seslenen Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, ilçe genelinde eğitime verdikleri önemi anlattı. Türkiye genelinde birçok il ve ilçe nüfusundan daha çok öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Usta konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi;

"Milli ve manevi değerlerinize sahip çıkmanız gerekiyor"

"Toplumun her kesiminde ihtiyaç duyduğumuz eğitim ve kültürle ilgili sorunlarımız olduğunu biliyorum. İlçemizde bugün birçok il ve ilçe nüfusundan daha fazla sadece öğrenci sayısı var. Bu açıdan hem eğitim anlamında hem kültürel etkinlikler anlamında ortaya koymuş olduğumuz bu güzel faaliyetin önemli olduğunu belirtmek istiyorum. Bizim kültürlerimizin, geleneklerimizin yaşaması noktasında önemli bir görevi yerine getiriyorsunuz. Gelecekte bu ülkeye, millete, bayrağa sahip çıkmak için sizin milli ve manevi değerlerinize sahip çıkmanız gerekiyor. Bize Çanakkale Savaşı ile emanet edilen kutsal değerlerimizi sizlere emanet etme ve gelecek nesillere taşımanın önünü açmak gerekiyor."

Program sonunda sahne alan öğrencilere ve eğitmen öğretmenlere hediye ve plaket takdim edildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber