Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 01 Eylül 2014 - 13:33 Yorum: 0

Gazze'de barış için ışık yaktılar

İzmir'de kendilerine "barış ışıkçısı" adını veren bir grup, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle Gazze için ışık yaktı

Gazze'de barış için ışık yaktılar

İZMİR (AA) - İzmir'de kendilerini "barış ışıkçısı" olarak adlandıran bir grup, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle Gazze için ışık yaktı. 

Konak Meydanı'ndaki tarihi saat kulesi önünde toplanan grup üyeleri, "Gazze ve dünyada barış için sen de bir ışık yak" yazılı pankartı açarak el fenerlerini yaktı. 

Grup adına gazetecilere açıklama yapan Vedat Elçi, ilkini İzmir'de Konak Meydanı'nda başlattıkları bu eylemi Türkiye'nin ve dünyanın diğer şehirlerinin simgesel merkezlerine yaymayı hedeflediklerini söyledi. 

Elçi, herhangi bir siyasi amaç gütmediklerini, sadece İsrail'in Gazze saldırılarında orada yaşananlara dikkati çekmek ve bu konuda farkındalık yaratmak istediklerini belirtti. 

Eylemin şekli ve nasıl olacağına ilişkin bilgiler veren Elçi, her "barış ışıkçısı", elindeki fenerle, o ilin simgesi sayılan alanda 6 saat boyunca nöbet tutacağını 6 saat sonunda elindeki "barış ışığı"nı söndürmeden başka bir gönüllü "barış ışıkçısı"na devredeceğini kaydetti,

Eylem nedeniyle polis çevrede sıkı güvenlik önlemi aldı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber