Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Dünya 24 Temmuz 2014 - 22:40 Yorum: 0

Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 797'ye yükseldi

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 797'ye yükseldiği bildirildi.

Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 797'ye yükseldi

Gazze'de vazifesini fiilen sürdüren eski Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in bugün karadan, havadan ve denizden düzenlediği saldırılarda 116 Filistinlinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Kudra, 7 Temmuz'dan bu güne devam eden saldırıda ölenlerin sayısının 797'ye yaralananların ise 5 bin 130'a yükseldiğini kaydetti. 

İsrail'in bugün Gazze'deki Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'na (UNRWA) bağlı bir okula düzenlediği saldırıda 15 şahıs hayatını kaybetmiş, 200 şahıs de yaralanmıştı.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr 2 Temmuz'da kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail olayların ardından 7 Temmuz'da 'Koruyucu hat' ismi altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti. 

İsrail ordusu da Gazze'ye hücum başlattığı günden bu güne 32 askerinin öldüğünü bildirmiş lakin Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları bu sayının 76 olduğunu duyurmuştu. Bu saldırılar esnasında 435 İsrailli sivil de yaralanmıştı.

Muhabir: Moustafa Maged Haboosh-Gülşen Topçu-Samet Doğan

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber