Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 25 Temmuz 2014 - 20:11 Yorum: 0

Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 836'ya yükseldi

Han Yunus kentinde 4 kişi, İsrail uçaklarının saldırısında hayatını kaybetti.

Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 836'ya yükseldi

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 836'ya yükseldiği bildirildi.

Gazze'de vazifesini fiilen sürdüren eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun karadan, havadan ve denizden, Gazze Şeridi’nin muhtelif bölgelerine düzenlediği saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısının 836'ya, yaralıların ise 5 bin 400'e ulaştığını söyledi.

Kudra, şunları kaydetti:

'İsrail uçaklarının Han Yunus kentine düzenlediği saldırılarda 4 şahıs hayatını kaybetti. İsrail uçakları Beyt Hanun Hastanesi yakınında yaralı taşıyan ambulansı doğrudan hedef aldı. Saldırıda araç, içindekilerle beraber yandı. İsrail ordusunun Gazze'deki Avrupa Hastanesi yakınlarına düzenlediği saldırılarda ise hastanede büyük çapta hasar meydana geldi.'

Kudra,  7 Temmuz'dan bu güne devam eden saldırılarda ölenler arasında 201 çocuk, 99 kadın, 52 yaşlı bulunduğunu belirtti.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz'da 'Koruyucu Hat' ismi altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti.

İsrail ordusu, Gazze'ye hücum başlattığı günden bu güne 33 askerin öldüğünü, çoğu panik sebebi ile 463 bireyin yaralandığını belirtmiş lakin Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ölen İsrail askerlerinin sayısını 76 şekilde duyurmuştu.

Muhabir: Ömer Erdem

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber