Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 24 Eylül 2014 - 01:35 Yorum: 0

Gazze'de İsrail'e protesto

İsrail ordusunun, Batı Şeria'nın El-Halil kentinde 2 Filistinli'yi öldürmesi, Gazze'de protesto edildi.

Gazze'de İsrail'e protesto

İsrail ordusunun bu sabah El-Halil'de düzenlediği operasyonla Amir Ebu Iyşe ile Mervan el-Kavasımi'yi öldürmesini protesto eden yüzlerce Filistinli, Gazze'deki Cibaliya Mülteci Kampı'nda gösteri düzenledi.

Gösteride, İsrail'in Filistinliler'e yönelik hak ihlalleri protesto edilirken Batı Şeria'daki Filistin yönetiminden güvenlik sahasında İsrail ile işbirliği yapmaması istek edildi.

Eyleme eklenen Hamas yöneticilerinden Muşir el-Mısri, gösteride yaptığı konuşmada, 'Siyonistlerin, ateşkes maddelerine, Hamas ve Filistinli grupların taleplerine uymaktan öteki seçeneği yok. İsrail ile ateşkesin sürdürülebilirliği, İsrail'in dolaylı görüşmelerde, üstünde anlaşma sağlanan ateşkes maddelerine uymasına bağlı' dedi.

Iyşe ve Kavasımi'nin öldürülmesinin arkasından oluşacak tepkilerin sorumlusunun İsrail olduğunu vurgulayan Mısri, 'Batı Şeria'da meydana gelen olaylardan, Siyonistlerin işlediği suçlardan Filistin yönetimi de iri ölçüde sorumlu. Çünkü onlar da bu suikaste ortak' diye konuştu.

İsrail ordusu, 12 Haziran'da kaybolan ve ölü olan 3 Yahudi yerleşimciyi kaçırmakla suçladığı Filistinli Amir Ebu Iyşe ile Mervan el-Kavasımi'nin, El-Halil'de düzenlenen operasyonda öldürüldüğünü açıklamıştı.

Muhabir: Moustafa Maged Haboosh, Zeynep Hilal Karyağdı

ETİKETLER: Gazzede , İsraile , protesto
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber