Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Dünya 21 Ağustos 2014 - 03:12 Yorum: 0

Gazze'de ölenlerin sayısı 2 bin 47'ye yükseldi

İsrail'in, Gazze'den roket atıldığı iddiası üzerine yeniden başlattığı saldırılarda dünden bu yana ölenlerin sayısı 21'e, toplamda ise 2 bin 47'ye yükseldi.

Gazze'de ölenlerin sayısı 2 bin 47'ye yükseldi

İsrail'in, Gazze'den füze atıldığı iddiası üzerine yeniden başlattığı saldırılarda dünden bu yana ölenlerin sayısı 21'e, toplamda ise 2 bin 47'ye yükseldi.

Gazze'de görevini fiili şekilde sürdüren Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in dünden bu güne kadar Gazze'ye yönelik saldırılarında 21 bireyin hayatını kaybettiğini, 130 bireyin ise yaralandığını belirtti.

Kudra, İsrail ordusunun 7 Temmuz'da Gazze'ye düzenlediği saldırılardan bu güne kadar ise ölenlerin sayısının 2 bin 47'ye, yaralananların ise 10 bin 224'e yükseldiğini kaydetti. 

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Bir ayı aşkın süren saldırılardan sonra Mısır'da yürütülen müzakerelerin ardından kalıcı ateşkes sağlanamamış, Gazze’den roket atıldığı iddiasıyla İsrail ordusu, Gazze’ye yine saldırmaya başlamıştı.

Muhabir: Moustafa Maged Haboosh, Hacer Başer, İbrahim Kılıç

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber