Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 19 Ekim 2014 - 13:33 Yorum: 0

Gazze'de Vefa Hastanesi yardım bekliyor

İsrail'in saldırıları sırasında yerle bir ettiği Vefa Hastanesi'ne bağlı klinikte kalan hastalar, tıbbi yetersizlik nedeniyle tedavisini tamamlayamıyor.

Gazze'de Vefa Hastanesi yardım bekliyor

İsrail'in 7 Temmuz'da başlattığı ve 51 gün devam eden saldırılarında amaç aldığı Vefa Hastanesi enkaz yığınına dönüşürken, hastalar, geçici şekilde nakledildikleri klinikte lüzumlu tıbbi elektronik cihazların yoksunluğu nedeniyle yeterli tedavi göremiyor.

AA muhabirine konuşan Hastanenin Müdürü Eymen İshak 'İsrail hastaneyi bombaladı, hastaları çok çok süratli bir biçimde tahliye ettik ama tıbbi cihazları çıkarmaya fırsatımız olmadan bina % yıkıldı. Binanın bombalanması hastaları iri ölçüde etkiledi. Cihazlar yıkıntı altında kaldığı için hastalara lüzumlu tedaviyi veremiyoruz' dedi.

'Vefa Hastanesi'nde Gazze'nin öteki hastanelerinde olmayan modern cihazların olduğuna' dikkati çeken İshak, hepsinin yıkıntı altında kaldığını, 'Hastaların tedavisi için lüzumlu cihazların temini için yardım edilmesi gerektiğini' belirtti.

Filistinli hasta Abdulaziz Ebu Mendil, kuşatma altındaki Gazze'de bir çok çok hastanede bulunmayan tıbbi cihazların Vefa Hastanesi'nde bulunduğunu, bu bölgede profesyonel tek hastane olduğunu belirtti.

Hastanenin bombalanmasının peşinden nakledildikleri yerde yeterli cihazın bulunmaması sebebiyle tedavisinin tamamlanamadığını dile getiren Mendil, 'Ağrılarım her gün artıyor fakat tedavi olamıyorum. 2 ayda bitebilecek tedavim tıbbi yetersizlik sebebiyle bir çeşitli bitmiyor. Doktorların dediğine oranla cihazlar gelene kadar burada kalacağız. Cihazların derhal gelmesini istiyorum nedeniyse burada çok çok uzun zaman kalmak istemiyorum' dedi.

Tedavi gören başka bir hasta Ravda Alive ise, oğlunun İsrail'in saldırılarında yaşamını kaybettiğini duyduğunda beyin kanaması geçirdiğini o vakitten beri hastanede olduğunu söyleyerek, bir an öncelikle hastaneye lüzumlu cihazların gelmesini ve tedavisinin tamamlanmasını temenni ettiğini belirtti. Alive, doktorların sahalarında çok çok iyi olduğunu lakin ellerinde olanak bulunmadığını da dile getirdi.

İsrail'in Gazze'ye 7 Temmuz'da başlayan ve 51 gün devam eden saldırılarında 2 bin 157 şahıs hayatını kaybetti, 11 binden çok şahıs de yaralandı. Saldırılarda 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 mektep % yıkıldı, binlerce yapı hasar gördü. Gazze'nin Şucaiyye mahallesindeki Vefa Hastanesi'ne de enkaza dönüşen yapılar içinde yerini aldı.

ETİKETLER: Gazzede , Vefa , Hastanesi , yardım , bekliyor
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber