Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Dünya 01 Eylül 2014 - 23:14 Yorum: 0

Gazze'deki yıkım havadan görüntülendi

İsrail'in 51 gün süren Gazze saldırıları sırasında en çok toplu sivil ölümün meydana geldiği merkezlerden Şucaiyye Mahallesi'ndeki yıkımın büyüklüğü, havadan çekilen görüntülerle bir kez daha belgelendi.

Gazze'deki yıkım havadan görüntülendi

Gazze'deki 'Mediatown' adlı mahalli bir firmaya ilişkin insansız hava aracıyla görüntülenen kalıntı şeklindeki Şucaiyye Mahallesi'nde adeta taş üzerinde taş kalmadığı ve bir zelzele alanını andırdığı görüldü.

Mediatown Şirketi Müdürü Eşref el-Meşheravi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'Şirkete ilişkin sinema ve televizyon çekimleri için uygulanan hususi hava aracıyla İsrail saldırılarının arkasında bıraktığı yıkımı belgelemeye başladık. Başta Şucaiyye, eş-Şeaf ve Beyt Hanun olmak üzere Gazze'deki mahalleleri ve bölgeleri yerle bir eden yıkımı görüntüledik' dedi. 

Çekimler için kullandıkları hava aracının 20 dakikadan daha uzun süre aralıksız uçamadığını ve göze çarpan bir yüksekliğe kadar havalanabildiğini ifade eden Meşheravi, bütün alanlarda cazibe yapma meselesinde zorluk yaşadıklarını anlattı.

İsrail saldırılarının büyüklüğünü ve boyutunu gözler önüne seren görüntülerde, İsrail sebebi ile vurulan binalardan geriye kalan tonlarca ağırlıktaki molozların cadde ve sokakları kapladığı dikkati çekti.

Filistin Çalışma Bakanlığı İsrail'in 51 gün süren Gazze saldırıları sonrasında alanda yaklaşık 2,5 milyon ton moloz oluştuğunun hesap edildiğini açıklamıştı. 

İsrail'in Gazze'ye 7 Temmuz'da başlattığı saldırıların ardından, Mısır'ın arabuluculuğunda Kahire'de yürütülen ateşkes görüşmelerinde İsrail ile Filistinli gruplar arasında varılan anlaşma çerçevesinde, 26 Ağustos Salı günü saat 19.00'da kalıcı ateşkes kararı alınmıştı.

Muhabir: Yaser Albanna

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber