Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 24 Ekim 2014 - 01:33 Yorum: 0

Gazze'nin imarının gecikmesi yeni bir patlama yaşatır

Hamas Siyasi Büro üyelerinden Hayye, "Bölgenin yeniden patlamaması, pişman olanların yeniden pişman olmaması için Gazze Şeridi'nin yeniden imarını bir an dahi geçiktirmeyin" dedi.

Gazze'nin imarının gecikmesi yeni bir patlama yaşatır

Hamas Siyasi Büro üyelerinden Halil el-Hayye, Gazze Şeridi'nin tekrardan imarında geç kalınması biçiminde alanda yeni bir patlamanın yaşanacağını belirtti.

İsrail'in Gazze'ye yönelik 51 gün devam eden saldırılarında hayatını kaybedenlerin aileleri onuruna Han Yunus kentinde düzenlenen anma gecesinde AA muhabirine konuşan Hayye, 'Zafer ele geçiren halk, Gazze'nin tekrardan imarını dünyadaki hiç bir şeyle pazarlık etmez' dedi.

Hayye, şöyle devam etti:

'Bölgenin tekrardan patlamaması, pişman olanların tekrardan pişman olmaması için  Gazze Şeridi'nin tekrardan imarını bir an bile geciktirmeyin veGazze halkının sabrını ölçmeyin. Halkımız, açık havada, okullarda ve yollarda yaşıyor. Adaletsizliği kabul etmiyor. Bu mesajımız, Filistin hükümeti, Filistin Devlet Başkanı, Birleşmiş Milletler, Siyonistler ve Amerika'ya.'

Hamas bahaneleri ortadan kaldırdı

Hayye, Hamas'ın, dünyayı Gazze Şeridi'nin tekrardan imarına zorlamaya gücü olduğunu ve tekrardan imarı geciktiren tüm bahaneleri ortadan kaldırdığı anlatım etti.

Filistin'de birliğinin ve uzlaşının lüzumlu olduğunu aktaran Hayye, lakin bunun direnişe yönelik saldırılara ve Batı Şeria'da Mescid-i Aksa'yı korumak için başkaldıran göstericilere baskı uygulanmasına karşı sessiz kalınması anlamına gelmediğini vurguladı.

Filistinlileri 'İsrail işgaline karşı her çeşitli yöntemi kullanarak direnmeye' çağıran Hayye, Mescid-i Aksa'nın aşılması imkanı olmayan kırmızı hatları olduğunu belirtti.  

İsrail'in 51 gün devam eden saldırılarında 2 bin 159 kişi hayatını kaybetmiş, 11 binden çok şahıs yaralanmıştı. Saldırılarda 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okulun tam olarak yıkıldığı, binlerce yapının hasar gördüğü açıklanmıştı.

Muhabir: Moustafa Maged Haboosh - Ayşe Sümeyra Aydoğdu

 
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber