Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Siyaset 01 Ağustos 2014 - 15:18 Yorum: 0

Gazze'ye gitmek için bütün şartları zorlayacağız

"Biz, her koşulda bütün şartları zorlayarak Gazze'ye gitmeyi, orada yaşanan insanlık dramını bütün dünyaya duyurmayı planlıyoruz"

Gazze'ye gitmek için bütün şartları zorlayacağız

MALATYA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Biz, her koşulda bütün şartları zorlayarak Gazze'ye gitmeyi, orada yaşanan insanlık dramını bütün dünyaya duyurmayı planlıyoruz" dedi.

Ağbaba, Malatya'nın Akçadağ ilçesinde partililer ve vatandaşlarla bir araya gelerek, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için destek istedi. Burada basın mensuplarına açıklama yapan Ağbaba, Gazze'de ölü sayısının her geçen gün arttığını söyledi.

Gazze'ye gitmek istediklerini daha önce kamuoyuyla paylaştıklarını hatırlatan Ağbaba, "Bizim buradaki amacımız, hem oradaki vahşete ve katliama 'dur' diyebilmek hem de oradaki çığlığı, oradaki katliamı dünya kamuoyuna duyurabilmekti. Bu konuda çabalarımız devam ediyor. Maalesef, Türkiye ile Mısır'ın ilişkilerinde problem olduğu için izin konusunda sıkıntılar yaşıyoruz ama Genel Merkezimizde bu konuyla Faruk Loğoğlu ilgileniyor. Ne zaman gideceğimiz pazartesi günü netleşmiş olacak. Biz, her koşulda bütün şartları zorlayarak Gazze'ye gitmeyi, orada yaşanan insanlık dramını bütün dünyaya duyurmayı planlıyoruz. Maalesef bu sadece kuru laflarla, miting meydanlarında bağırmakla, çağırmakla bu katliamın önlenemediğini bir kez daha gördük. Biz, bu katliamın durdurulabilmesi için, Gazze'deki, Filistin'deki masum insanların öldürülmesini önleyebilmek için Gazze'ye gitmek için bütün şartları zorlayacağız. Her türlü yolu deneyeceğiz" diye konuştu.

Ağbaba, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının kabul edilemez olduğunu belirterek, bu saldırıların derhal durdurulması gerektiğini ifade etti.

Gazze'de bir katliam yaşandığını dile getiren Ağbaba, şunları kaydetti:

"Maalesef burada bir insanlık dramı yaşanıyor. Burada bir katliam yaşanıyor ve maalesef hala bu katliam önlenemiyor. Dünyanın gözü önünde, 2014 yılında her gün onlarca, yüzlerce çocuk öldürülüyor. Masum insan öldürülüyor ve maalesef kimse müdahale etmiyor. Bizim de Türkiye'nin de maalesef müdahale gücü kalmadı çünkü Türkiye'nin bu konuda hiçbir itibarı yok. Diğer devletlerin bir kısmı İsrail'in yanında, bir kısmı bunu görmezden geliyor ama bunun önlenmesi için elimizden geleni yapmamız gerekiyor. İktidarın ilişkileri kötüyse biz, Mısır'la bağı kurup, bu konuda izin alıp Gazze'de yaşanan drama 'dur' diyebilmek adına oraya gitmek istiyoruz. Burada kim sessiz kalıyorsa, kim bu konuda sesini çıkarmıyorsa, sesini yükseltmiyorsa o da orada yaşanan katliama, vahşete ortaktır diye düşünüyorum."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, bir gazetecinin "Ekmeleddin İhsanoğlu'nun İstiklal Marşı'na Çanakkale Şehitleri şiiri demesi konusunda ne düşünüyorsunuz?" yönündeki sorusunu, "Herkes biliyordur, Ekmeleddin İhsanoğlu, Mehmet Akif Ersoy'un en samimi arkadaşının oğludur. Mehmet Akif Ersoy'la çok vakit geçirmiştir. Bu konuda bundan sonra söylenecek laflar boştur. Maalesef bilgi kirliliği yaratılarak en uzman olduğu konuda yıpratılmaya çalışılıyor" şeklinde yanıtladı. 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber