Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 30 Ağustos 2014 - 15:14 Yorum: 0

Gazze'ye Yardım İçin Uluslararası Halk Platformu kuruluyor

Gazze'yi destekleme alanında faaliyet gösteren kuruluşların çabalarını birleştirmeyi, yardımların hızlı bir şekilde ulaştırılmasını hedefleyen "Gazze'ye Yardım İçin Uluslararası Halk Platformu" kuruluyor.

Gazze'ye Yardım İçin Uluslararası Halk Platformu kuruluyor

Gazze'ye Yardım İçin Uluslararası Halk Platformu'nun ilk konferansı, Amyal min Al İbtisamat Derneği'nin öncülüğünde, 15'ten fazla ülkeden 50'nin üzerinde yardım kuruluşunun katılımıyla Yenibosna'daki Gorrion Hotel'de toplandı.

1. Küresel Halk Konseyi Gazze Destek Formu Başkanı Wa'el Al Saqqa, açılışta yaptığı konuşmada, Filistin halkının birlikte olduklarını vurgulayarak, Gazze'de yıkılan 40 bin ev, okul, cami, hastaneyi yine yaparak, altyapıyı yeniden kurmak için çalışacaklarını anlatım etti.

Saqqa, Gazze'ye yardım götüren kurumlar içinde koordinasyon sağlamak gerektiğini dile getirerek, 'Platform şekilde çabaları koordine edeceğiz, ambargonun kaldırılması, eğitim, sıhhat konusunda yaraların sarılması, yetimlere ve Filistin davasına sahip çıkılması meselesi için omuz omuza vereceğiz' diye konuştu.

Koordinasyon sayesinde, yardım çabalarının daha da artabileceğini, seminerler ve konferanslar ile deneyimlerin paylaşılabileceğini belirten Saqqa, 'Gazze'de ve Filistin'in tamamında, çabaları koordine etmek, fiili olarak Gazze'deki halkın gerçek ihtiyaçlarının belirlenmesi ve bunların karşılanması amacıyla  Küresel Halk Konseyi inşa edildi' dedi.

Saqqa, yarın bitecek konferans kapsamında 4 atölye çalışmasında Filistin halkının eğitim, sağlık, yıkımlardan kaynaklı sıkıntılar, yetimhaneler ve bütün ihtiyaçlarının, Gazze'ye acil yardımların konularının ele alınacağını anlattı.

Gazze'ye insani katkı kafilesi organizatörlerinden Isam Yusuf da konferansta, kuruluşların nasıl iş birliği yapabileceğinin ve Filistinlilerin ihtiyacı bulunan şeylerin onlara nasıl sunulacağının ele alınacağını bildirerek, 'Gazze'deki kardeşlerimizin barınma ihtiyaçlarının karşılanması meselesi için destek vermenizi istiyoruz' ifadelerini kullandı.

Platform

Gazze Şeridi'ne her çeşitli destek eda etmek amacıyla çalışmaları koordine etmeyi hedefleyen 'Gazze'ye Yardım İçin Uluslararası Halk Platformu'  faaliyet alanları da 'insani yardım', 'sağlık', 'kalkınma', 'eğitim' ve 'imar' şekilde sıralanıyor.

Platform hedeflerini şu yollarla gerçekleştirmeyi planlıyor:

'Muhtelif alanlarda Gazze Şeridi'ni desteklemek için faaliyette bulunan taraflar içinde koordinasyonu sağlamak, ilgili mercilerden bilgiler almak, bunları konularına nazaran düzenlemek, derneğin ayrıcalıklı unsurları içinde bilgi alışverişinde bulunmak, bağışçılar için çeşitli forumlar ve konferanslar düzenlemek, çeşitli medya araçlarıyla kampanyalar düzenleyerek, derneğin tanıtımını yapmak, planların finanse edilmesini sağlamak, benzer kuruluşlarla ortaklıklar kurmak, iş birliği yapmak, cemiyet faaliyetlerini yürütebilmek amacıyla komiteler kurmak.'

ETİKETLER: Gazze , Destek , Kuruluş , Çaba , Yardım , Hedef , Platform
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber