Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 26 Mayıs 2015 - 14:59 Yorum: 0

Ağbaba, AKP'yi iktidardan indirecek tek güc CHP

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, AKP'yi iktidardan indirecek tek gücün CHP olduğunu söyledi.

Ağbaba, AKP'yi iktidardan indirecek tek güc CHP

AĞBABA: “BU ÜLKE, BU KADAR NEFRET TOHUMU EKEN BİR CUMHURBAŞKANI GÖRMEDİ.”

Ağbaba, 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçim kapsamında Abdulgaffar ve Aşağıbağlar Mahallelerinde vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşların büyük coşkusu altında gerçekleştirilen mahalle toplantısında konuşan Ağbaba, “Korku bacayı sardı. Cumhurbaşkanı çıkmış meydanlara eline almış Kuran-ı Kerim'i gösteriyor.

Sen o Kuran-ı Kerim'i seni dinleyen saf, temiz insanlara gösterme, Mehmet Cengiz'e göster ki bir daha hırsızlık yapmasın, Melih Gökçek'e göster ki ömrü memurlukla, belediye başkanlığı ile geçen bu insan, dünyanın en zengin belediye başkanı olmasın. Bu memleket Adnan Menderes'i, İnönü'yü, Celal Bayar'ı, Erbakan'ı, Demirel'i, Mesut Yılmaz'ı, Türkeş'i, Tansu Çiller'i gördü. Ama bunun kadar kendinden olmayanlardan nefret eden, insanların arasına nefret tohumları eken bir başka siyasi parti başkanı, Cumhurbaşkanı görmedi. Bu ülke, bu kadar nefret tohumu eken bir Cumhurbaşkanı’nı daha önce hiç görmemişti. Öyle bir Cumhurbaşkanı ki kendi dışında herkesten nefret ediyor. Bütün partileri terör örgütünün ortağı gibi göstermeye çalışıyor" dedi.

AĞBABA: AKP’Lİ YOKSULUN ÇOCUĞU DA CHP’Lİ YOKSULUN ÇOCUĞU DA İŞSİZ

AKP'nin bazı konularda ayrım yapmadığını ifade eden Ağbaba, şunları söyledi: “Buradaki çoğunluk geçmişte CHP'ye oy verdi. AKP'ye haksızlık yapmayın, bir konuda ayrım yapmıyor. İşe alırken, memur yaparken, bir yere götürürken ayrım yapmıyor. CHP'ye oy veren yoksul ailenin çocuğunu da, AKP'ye oy veren yoksul ailenin çocuklarını da, MHP'ye ve HDP'ye oy veren yoksul ailenin çocuklarını da işe almıyor. Milletvekilinin oğlunu belediyeye memur yapıyor, vilayete ve üniversiteye alıyor. Bizim tespit ettiğimiz 3 bin 300 insanı memur yapmış. Hiç üzülmeyin 'bizim çocuklarımızı işe almıyorlar' diye çünkü kendilerine oy verenlerin de çocuklarını işe almıyorlar.”

AKP'yi iktidardan indirecek tek gücün CHP olduğunu ifade eden Ağbaba, "İnşallah 8 Haziran'da iktidar olacağız ve muhalefet milletvekili olarak buraya son gelişim olacak. Anketleri görüyorsunuz, bizim içimizde bize oy vermiş arkadaşlarımız, yoldaşlarımız AKP'yi durdurabilmek için bir kısmımızın HDP'ye oy vermesi gerektiğini söylüyorlar.

Bunu söyleyen arkadaşlarımız kötü niyetli değil. “HDP meclise girerse, AKP'nin milletvekili sayısı düşer' diyorlar. HDP'nin baraj problemi görünmüyor. Malatya'da da AKP ve CHP dışında bir başka partinin milletvekili çıkarma şansı görünmüyor. Malatya'da 8-10 bin insanın HDP'ye oy vermesi onların milletvekili çıkarmasını sağlamaz ama bizim bir milletvekili eksik çıkarmamıza neden olur. Bu sadece AKP'nin milletvekili sayısını artırır. CHP'nin milletvekili sayısının fazla olması herkese katkı sağlar. 7 Haziranda oyunuzu dikkatli kullanın. Çünkü, AKP'yi iktidardan indirecek tek bir güç var o da CHP'dir" dedi. 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber