Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 25 Mayıs 2016 - 13:48 Yorum: 0

GDO’lu Yemlere Alternatif Yem

Tokat'ta kümes hayvancılığına yönelik olarak GDO'lu yemlere karşı üretilen un kurdu yemi materyal sergisinde dikkat çekti.

GDO’lu Yemlere Alternatif Yem

Tokat'ta kümes hayvancılığına yönelik olarak GDO'lu yemlere karşı üretilen un kurdu yemi materyal sergisinde dikkat çekti.

Tokat'ta 34 ilden 182 özgün materyalin yarıştığı "Özgün Öğretim Materyalleri Geliştirme Projesi" açılışı törenle yapıldı. Deveciler Hanı'nda düzenlenen programa Tokat Vali Vekili Mehmet Suphi Küsbeci, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ile davetliler katıldı. Açılış konuşmalarının arından materyallerin yer aldığı projeler görücüye çıktı. Projeler arasında GDO'lu yemlere karşı üretilen doğal un kurdu yemi dikkat çekti. Stantta yer alan kafeste normal yem ve un kurdu ile beslenen iki civciv arasındaki fark gözler önüne serildi. Zile Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Biyoloji Öğretmeni Selami Dicle, proje olarak un kurdu yetiştirerek doğal yemlere dikkat çekmeye çalıştıklarını söyledi. GDO'lu (Genetiği değiştirilmiş organizmalar) değil de canlı yem yiyen kümes hayvanlarının gelişiminde fark gösterdiği ve yumurtasının daha lezzetli olduğunu kaydetti. Kümes hayvanların yemlerine GDO'lu mısır, soya fasulyesi, sakatatların katıldığını basından takip ettiklerini ifade eden Dicle, bu alternatif yem sayesinde kümes hayvanlarının daha doğal besleneceğine dikkat çekerek "Bu canlılar daha doğal beslendiği için bizler de daha doğal et ve yumurta yiyeceğiz" dedi.

UN KURDU İLE ORGANİK ET VE YUMURTA

Un kurdu ile beslenen tavuğun eti ve yumurtasının da organik olduğunu ifade eden Dicle, amaçlarının ucuza mal edilen doğal yemi duyurmak olduğunu belirterek, "Sadece buğday kepeği ve patates veya havuçla sağlanan bir ortamda rahatlıkla un kurdu yetiştirilebiliyor. Bu canlıyı yiyen tavuklar daha iyi yumurta yapıyor ve daha lezzetli oluyor. 3 günlük iken aldığımız iki civcivimizden birini un kurdu diğerini normal yemle besledik. 34 günlük ölçüm sonucunda ise un kurdu ile beslediğimiz civcivde 5 santimetre boy fark etti, 109 gramda ağırlıkta fark etti. Gelişim olarak bu gözle rahatlıkla fark ediliyor" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber