Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 28 Ekim 2016 - 16:48 Yorum: 0

GEA Arama Kurtarma Ekoloji Grubu Sinop’ta

GEA Arama Kurtarma Ekoloji Grubu 28 kişilik ekiple 28-31 Ekim tarihleri arasında depremle birlikte yaşam eğitimleri ve yalnız oyuncaklara yeni arkadaşlar kampanyası...

GEA Arama Kurtarma Ekoloji Grubu Sinop’ta

GEA Arama Kurtarma Ekoloji Grubu 28 kişilik ekiple 28-31 Ekim tarihleri arasında depremle birlikte yaşam eğitimleri ve yalnız oyuncaklara yeni arkadaşlar kampanyası kapsamında eğitim çalışması Sinop Kız Meslek Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Programa Sinop Valisi Hasan İpek, Sinop Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Serten, Sinop Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. GEA Arama Kurtarma Proje Koordinatörü Umut Dinç Şahin öğrencilere verdiği eğitimde, "Değerli Büyüklerim öncelikle sizlere saygılarımı iletiyorum ve sevgili kardeşlerim sizlere de sevgilerimi iletiyorum. Biz bir arama kurtarma ekibiyiz. Arama kurtarma nedir? Dünyanın herhangi bir yerinde bir deprem bir sel bir afet yaşandığında bizler gönüllü olarak oraya gidiyoruz. Orada enkaz altında kalan ya da kaybolan kişileri kurtarmaya çalışıyoruz. 25 yıldır bu konuda gönüllü olarak bu işi yapıyoruz. Amacımız sadece kurtarma yapmak değil aynı zamanda ay yıldızlı bayrağımızı taşıyoruz. Ekibimizin ismi GEA toprak Ana anlamına geliyor. Sayın Valim Hasan bey ile tanışıklığımız çok eskilere dayanıyor. Birçok çalışmamızda bizlere destek olmuştur. Halen daha da olmaktadır. Ona çok teşekkür ediyoruz. Arama kurtarma yapmamızın dışında birçok ilde oyuncak kampanyaları da düzenledik. Depremle ilgili küçük bir bilgilendirme yapmak istiyorum. Deprem esnasında kaçmak ve dona kalmak bina yıkılmasa bile kişinin ölmesine sebep olabiliyor. Bunun yanında bu akşam eve gittiğinizde yatağınızın başına su, fener, ayakkabı ve düdük koyun. Deprem olduğunda kaçmayacağız. Cenin pozisyonu alıp olduğumuz yerde eğileceğiz. Depremden sonra kaçmak için mutlaka bastığımız yeri görmek için fenere ihtiyaç var, düdüğe ihtiyaç var yardım istemek için, ayaklarımız kesilmesin diye ayakkabıya ihtiyacımız var, enkaz altında olursak suya ihtiyacımız var. Ben söz vermenizi istiyorum. Akşam ailenizle birlikte düşebilecek eşyaları sabitleyin ve bir afet çantası hazırlayın. Biz burada bir afet çantası hazırladık. Birazdan bunu Valimiz Hasan İpek'e hediye edeceğiz" dedi.

Program sonunda Vali İpek ve Sinop'ta GEA Arama Kurtarma Ekoloji Grubu öğrencilere "Yalnız Oyuncaklara Yeni Arkadaşlar" kampanyası için toplanılan oyuncakları dağıtarak toplu fotoğraf çektirdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber