Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 05 Ağustos 2022 - 12:53 Yorum: 0

Gebelik şansını artıracak 8 öneri

Doğal yollarla gebe kalmanın yollarını aktaran Doç. Dr. Gonca Yetkin Yıldırım, "Sağlıklı kilonuzu koruyun, stresten uzak durun ve egzersiz yapın" dedi.

Gebelik şansını artıracak 8 öneri

Doğal yollarla gebe kalmanın yollarını aktaran Doç. Dr. Gonca Yetkin Yıldırım, "Sağlıklı kilonuzu koruyun, stresten uzak durun ve egzersiz yapın" dedi.

Gebe kalmayı planlıyorsanız ruhen ve bedenen kendinizi buna hazırlamalısınız diyen Medipol Mega Üniversite Hastanesi Tüp Bebek Merkezi Bölümü'nden Doç. Dr. Gonca Yetkin Yıldırım bebek sahibi olma şansını arttıracak 8 yöntemi anlattı.

Doç. Dr. Gonca Yetkin Yıldırım, yöntemleri şöyle açıkladı:

'Yumurtlama zamanını takip edin'

'Yumurtlama zamanı hamile kalma olasılığınız yüksektir. Döngünüz 28 gün sürüyorsa, yumurtlama genellikle bir sonraki adetinizden yaklaşık 14 gün önce gerçekleşir.

Vücudunuzda yumurtalıklardan bir yumurta salındığında sahip olabileceğiniz işaretler bazal veya dinlenme sıcaklığınız biraz düşer, sonra tekrar yükselir. Her sabah yataktan kalkmadan önce sıcaklığınızı kontrol etmek için özel bir termometre kullanabilirsiniz. Vücut sıcaklığınız yükselmeden 2-3 gün önce en doğurgan zamanınızdır.

-Servikal/vajinal akıntı yumurta akı gibi kaygan bir kıvamda daha berrak ve ince hale gelir.

Diğer bir yöntem ise yumurtlama tahmin kitleri ile takiptir. Bu kitler idrarda gebelik testine benzer şekilde tasarlanmıştır. Test şeritleri idrarda lüteinize edici hormonu(LH) tespit eder. Yumurtlamadan hemen önce idrarda LH seviyesi yükselir. Pozitif bir sonuç aldığınızda o gün ve sonraki birkaç gün ilişki önerilir.

'Sağlık kontrolü yaptırın'

Çiftlerin sağlık durumları iyiyse hamile kalma olasılığınız daha yüksektir. Ciddi bir sağlık sorununuz varsa veya düzenli bir ilaç kullanıyorsanız sağlık kontrolü için doktorunuzu ziyaret etmeniz gereklidir.

'Sağlıklı kiloyu koruyun'

Fazla kilolu veya zayıf olmak hamile kalma olasılığınızı düşürür.

Normal BMI'a sahip erkekler daha kaliteli sperm üretir. Vücut Kitle İndeksinizi (BMI) ölçün. BMI'niz 20 ila 25 arasındaysa kilonuz sağlıklıdır. BMI'niz 30'un üzerinde ise hamile kalma şansınız düşer. Fazla kiloluysanız, vücut ağırlığınızın yüzde 5'inden azını kaybetmek doğurganlığınızı iyileştirir.

'Sigara içmeyin'

Sigara içen kadınların infertil olma olasılığı daha yüksektir ve hamile kalmaları daha uzun sürer. Sigara içmek erkeğin spermine de zarar verir.

'Vücudunuzu besleyin'

Sağlıklı yiyecekler yemek, kilonuzu yönetmenize ve sağlığınızı iyileştirmenize yardımcı olacaktır. Bol miktarda meyve, sebze, protein, kepekli tahıllar ve sağlıklı yağlar yiyin. B9 vitamini olarak da bilinen folik asit takviyesi almak çok önemli.

'Egzersiz yapın'

Düzenli ve ılımlı egzersiz vücudunuz ve zihniniz için iyidir. Doğurganlığınızı azaltabileceğinden yoğun egzersizlerden kaçının.

'Stres seviyenizi düşük tutmaya çalışın'

Stres, cinsel dürtünüzü etkiler ve daha az sıklıkta cinsel ilişkiye girmenize neden olur. Hamile kalmaya çalışırken stresten kaçınmak hamile kalmanıza yardımcı olabilir.

'Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlardan korunun'

Klamidya gibi cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar (CYBE) hamile kalma şansınızı azaltır.'

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber