Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sağlık 23 Kasım 2016 - 12:58 Yorum: 0

Gebelik ve emzirme döneminde epilasyon

Özel Ümit Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Dr. Seda Deniz Işıklar, hamilelik ve emzirme dönemlerinde yapılan epilasyon konusunda konuştu.

Gebelik ve emzirme döneminde epilasyon

Özel Ümit Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Dr. Seda Deniz Işıklar, hamilelik ve emzirme dönemlerinde yapılan epilasyon konusunda konuştu. Gebelik ve emzirme dönemlerinde epilasyon uygulamalarından hangilerinin uygulanması gerektiğini söyleyen Işıklar, konu hakkında önemli bilgiler verdi.

Gebelik ve emzirme döneminde her yöntemin uygun olmadığını söyleyen Işıklar, bu dönemlerde uygulanabilecek ve uygulanmayacak yöntemler hakkında konuştu. Işıklar, istenmeyen tüylerden kurtulmanın emzirme ve gebelik dönemlerinde kadınların aklında soru işaretleri yarattığını söyledi. Epilasyon konusunda uygulanacak birçok yöntem olduğunu ifade eden Işıklar, lazer epilasyon hakkında kesin bilgilerin olmadığının altını çizerek konu hakkında şunları söyledi:

"Son dönemlerde en modern yöntem olarak lazer epilasyonu biliyoruz. Lazer epilasyon diğer yöntemlere göre daha etkin ve çoğu zaman daha kalıcı. Gebelik döneminde lazer epilasyon konusunda ne yazık ki çok kesin bilgilerimiz yok. Lazerle epilasyonda kişiye gönderilen dalgalar sadece ışık. Dolayısıyla teorik olarak bebeğe zarar vermesini beklemiyoruz. Fakat bu konuda elimizde çok net ve yeterli bir çalışma olmadığı için biz bu konuda kararı kişilere bırakıyoruz. Aynı şey emzirme dönemi için de geçerli. Bu dönemde de yeterli kanıtlanmış çalışmalar yok."

İSTENEN SONUÇ ALINAMAYABİLİR

Lazer epilasyonun gebelik ve emzirme dönemlerinde istenilen sonucun alınmama riskinden de söz eden Işıklar, "Gebelik ve emzirme dönemlerinde hormonların etkisinden dolayı bu yöntemlerin, kıl köklerine etkilerinin daha az olduğunu biliyoruz. Lazer epilasyon biraz daha maliyetli bir yöntem olduğu için, maliyetli bir yöntem uygulayıp daha az sonuç alma durumu yaşanabiliyor. Bu dönemlerde kadınların ciltlerinde hassasiyet olabiliyor. Bu da daha çok can yanmasına neden olabiliyor" dedi.

Diğer epilasyon yöntemlerinden de söz eden Işıklar, "Bir diğer epilasyon yöntemi klasik bir uygulama olan ağda yöntemi. Ağdanın kesinlikle bebek veya anne üzerinde bir zararı yok. Sadece bunun hijyen koşullarına çok önem verilerek, profesyonel kişiler tarafından yapılmasını öneriyoruz. Bir diğer klasik yöntem olan jilet kullanımının da hiçbir yan etkisi yok" diye konuştu.

KREM KULLANIMINI ÖNERMİYORUZ

Gebelik ve emzirme döneminde tüy dökücü kremlerin kesinlikle kullanılmaması gerektiğini vurgulayan Işıklar, "Bu dönemde kesinlikle önermediğimiz yöntem ise tüy dökücü kremlerin kullanılması. Bunlar kimyasal özellikler içerdiği için, ciltten emilerek anne karnındaki bebeğe ya da emzirilen dönemde süte geçme risklerini biliyoruz. Bu kimyasal maddelerin cilt üzerinde alerji yapma ihtimalleri de söz konusu. Bu sebeplerle bu yöntemi kesinlikle önermiyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber