Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 10 Mart 2015 - 13:23 Yorum: 0

Gebze'de yemek yarışması

KOCAELİ (AA) - Gebze Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen "7 Bölgeden Yemek Yarışması"nda, dereceye girenlere ödülleri verildi.Gebze Kültür Merkezi...

Gebze'de yemek yarışması

KOCAELİ (AA) - Gebze Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen "7 Bölgeden Yemek Yarışması"nda, dereceye girenlere ödülleri verildi.

Gebze Kültür Merkezi Salonu'nda yapılan törene, Kaymakam Mehmet Arslan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker,  AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Oya Tunçel, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba, İlçe Kadın Kolları Başkanı Buket Çalışal Tatoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören, GESMEK'te öğrenim gören kursiyerlerin eserlerinin yer aldığı serginin açılışıyla başladı.  

Köşker, burada yaptığı konuşmada, her insanın hayatında kadınların özel bir yeri olduğunu kaydederek, "Her insanı dünyanın en yüce makamlarından biri olan biri olan anneler yetiştiriyor. Doğumdan ölüme kadar hayatın her alanında kadınlarımızın varlığını hissediyoruz. Hepimizin ilk öğretmeni kadınlarımızdır, annelerimizdir. Tüm kadınlarımıza, annelerimize minnet ve şükran duygularımızı ifade ediyor, Allah sizleri başımızdan eksik etmesin diyor, Kadınlar Günü'nüzü kutluyoruz" diye konuştu.

Mutfak ve yemek kültürünün sahip çıkılması gereken değerlerden biri olduğunu belirten Köşker, şöyle konuştu:

"Ancak bizler mutfak kültürümüzün yaşatılmasında yerel yönetimlere ve yöresel derneklerimize de büyük görev düştüğüne inanarak, sizleri teşvik etmek amacıyla bu yarışmayı düzenledik. Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediğimiz yarışmaya katılan tüm aşçılarımıza, şükranlarımı sunuyorum. Finale kalan hanımlarımıza başarılar ve bol şans diliyorum."

Yarışmada, birinciliği Mardin kaburga dolması ile Gülseren Ayhan, ikinciliği cağ döner ile Mühübbet Durmaz, üçüncü ise Ankara tava ile Adeviye Mert elde etti.

Daha sonra dereceye girenlere, ödülleri verildi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber